23948sdkhjf

Svage ældre skal have hjælp i tide

Udsatte ældre får bedre hjælp til at komme videre i livet. Satspuljepartierne vil sammen med socialministeren sikre hjælpen.
Ældre med særlige udfordringer skal fremover tilbydes et forebyggende hjemmebesøg tidligere end det sker i dag.

Socialminister Manu Sareen er blevet enig med satspuljepartierne om de forebyggende besøg, som for friske ældre skal vente til senere i livet.

Hjemmebesøgene skal tilbydes fra de udsatte ældre fylder 65 år.

- Vi får stadig flere ældre i Danmark, og de skal have mulighed for at bevare en hverdag med meningsfulde aktiviteter og social kontakt. De forebyggende hjemmebesøg er et godt redskab til at forebygge sygdom, svækkelse og ensomhed. Men der er kæmpe stor forskel på, hvordan folk har det, når de bliver ældre. Mange 75-årige er meget aktive, de går til fitness og kor, mens andre er i risiko for at få alvorlige problemer med helbredet eller bliver socialt isoleret. Derfor målretter vi nu den forebyggende indsats til dem med mest behov, siger Manu Sareen.

Med udsatte ældre menes ældre, der har mistet en ægtefælle eller er blevet udskrevet efter et længere hospitalsophold.
På hjemmebesøget vil den ældre blive tilbudt en snak om dagligdagen, helbredet og kontakten med andre. Formålet er at hjælpe de ældre med råd og vejledning – eksempelvis om sociale aktiviteter i lokalområdet, om hvordan man holder sig i gang, og om mulighederne for at få hjælp.

Er man derimod ved godt helbred og uden særlige udfordringer, får man tilbudt et forebyggende hjemmebesøg som 75-årig – et såkaldt tryghedsbesøg – og igen årligt, fra man er fyldt 80.

Initiativet er en opfølgning på Hjemmehjælpskommissionens anbefalinger:

Her er modellen:
• Forhøjelse af aldersgrænsen for obligatoriske årlige tilbud fra 75 år til 80 år
• En udvidelse af de forebyggende hjemmebesøg til særlige risikogrupper i alderen 65 år til 79 år
• Tryghedsbesøg’ til alle 75-årige
• Forebyggende hjemmebesøg skal indgå i kommunens kvalitetsstandard
• Fleksibel tilrettelæggelse af tilbuddet



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109