23948sdkhjf

Dokumentar satte spot på demens

TV2 program vakte opsigt - også hos Dansk Sygeplejeråd
I går aftes kunne man på TV2 se dokumentarprogrammet ”Da Aage forsvandt”. Gennem fem år har TV2 fulgt Aage og hans kone Rita i deres kamp mod uret, efter Aage får konstateret Alzheimers.

Det er ikke gået ubemærket hen hos Dansk Sygeplejeråd, at demens nu også kommer på dagsordenen i dokumentarisk forstand. Således rkiver man på dsr.dk:

- Demens er en sygdom, som sygeplejerskerne ofte kommer helt tæt på. Med den rigtige indsats er det muligt at gøre en kæmpe forskel i mange menneskers liv. Demens er en overset sygdom, som rammer mange familier, og hvert år dør næsten lige så mange af demens som af KOL. Det er nødvendigt både at støtte op med sundhedsfaglige kompetencer på plejecentre og i hjemmeplejen, ligesom aflastning af familiemedlemmer er afgørende, siger Grete Christensen til dsr.dk.

Læs også: Politikere beklager forhold på plejehjem

I følge Nationalt Videncenter for Demens lever flere end 90.000 borgere med demens og tallet forventes at stige i fremtiden.

Læs også: Rapport: Demensindsats er for sløj

Sammen med Ældre Sagen, FOA, PenSam, Alzheimerforeningen har Dansk Sygeplejeråd dannet Demensalliancen, som Magasinet Pleje tidligere har omtalt.

Nåede du ikke at se programmet. Så har du chancen her.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11