23948sdkhjf

Middelfart sætter teknologien i øjenhøjde

25 lokale familier deltager i nyt forsøg med implementering af velfærdsteknoloigi.
I morgen tirsdag den 5. maj går et helt nyt projekt i luften i Middelfart Kommune: 25 familier skal i et år teste velfærdsteknologi i deres egen hverdag.

Projektet kaldes "Teknologi i Øjenhøjde". Tanken er, at det kommer til at gavne alle borgere, at Middelfart Kommune bliver endnu bedre til at se mulighederne med velfærdsteknologi.

- I stedet for at afprøve teknologier i ”living labs”, gør vi det i menneskers helt almindelige hverdag i en lang periode. Det tror vi mere på, fordi i Middelfart sætter vi mennesket før teknologien. Andre kommuner indkøber teknologier først og tester dem så på en gruppe borgere, som de tror har et behov. Her gør vi det omvendt – vi ser på borgerens behov og daglige udfordringer i hjemmet, og SÅ ser vi på hvilke teknologier, der kunne anvendes. Vi kommer med andre ord ind i folks hjem og ser, hvordan teknologien virker i praksis, inden vi vælger at købe den til andre borgere, siger .

Ideen opstod i forbindelse med et besøg i demonstrations- og udstillingslejligheden for velfærdsteknologi, Teknologi til Lejligheden, som Odense Kommune driver i samarbejde med konsulentfirmaet Public Intelligence.

Læs mere om projektet i den kommende udgave af Magasinet Pleje, der udommer 22. maj.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095