23948sdkhjf

Psykiatribyggeri skal bygges som OPP projekt

Regionsrådet i Region Syddanmark har nu besluttet, hvilken del af det kommende psykiatribyggeri på Nyt OUH i Odense, der skal udbydes som et offentligt-privat partnerskab.
Når Nyt OUH står færdigt i 2022 vil omkring 25.000 kvadratmeter – ca. en tiende del - af det store areal syd for SDU - bestå af et psykiatribyggeri med voksenpsykiatri og børne- og ungdomspsykiatri. For at byggeriet skal kunne stå færdigt i 2022 sammen med resten af Nyt OUH, besluttede regionsrådet i Region Syddanmark i forbindelse med budget 2015, at en del af psykiatribyggeriet skal bygges som et offentligt-privat partnerskab (OPP). Og nu har det syddanske regionsråd besluttet, at det bliver voksenpsykiatrien, der kan afgrænses fra resten af projektet og dermed udbydes som OPP.

- OPP projektet betyder, at byggeriet kan realiseres flere år tidligere, end hvis Region Syddanmark selv skulle have fundet pengene. Dermed kan byggeriet stå færdigt samtidigt med det øvrige byggeri, og patienter, pårørende og medarbejdere får hurtigere glæde af de nye rammer, forklarer formand for psykiatri- og socialudvalget Thies Mathiasen (DF).

Voksenpsykiatrien og døgnfunktionerne ligger i forvejen lidt adskilt fra resten af Nyt OUH- projektet, og derfor er det blevet vurderet som bedst egnet som OPP projekt. Det betyder konkret, at der nu skal etableres en ny projektorganisation og styregruppe for projektet, og at aftalen med totalrådgiveren om projektering af den voksenpsykiatriske del opsiges efter aflevering af dispositionsforslaget. Den øvrige psykiatridel af Nyt OUH-projektet – børne- og ungdomspsykiatrien samt fællesarealer – projekteres og bygges som planlagt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095