23948sdkhjf

Akutkasse skaber tryghed i Aalborg

Med hjælp fra Idéklinikken har AMA på Aalborg Universitetshospital fået styr på alt dét, de skal huske at få med, når de transporterer kritisk syge patienter. Det skriver Idéklinikken.dk
Sygeplejerskerne Heidi Holmen, Laura Kjær Arp og afdelingsledende sygeplejerske Hanne Skaarup Pedersen henvendte sig til Idéklinikken (Aalborg Universitetshospital) for at få hjælp til at eliminere nogen af de valg, man står i med de kritisk syge patienter.

Resultatet blev en "Akutkasse", udviklet med vitale remedier som drop, inhalationsmaske, ventilationspose og smertestillende medicin. Det skriver Idéklinikken i sit nyhedsbrev.

- Når vi skal transportere kritisk syge, skal det ofte gå hurtigt, eller der er mange samtidige opgaver – og vi skal forlade patienten for at pakke alle de ting, vi skal have med. Det er også forskelligt fra person til person, hvad man husker at få med, siger afsnitsledende sygeplejerske Hanne Skaarup Pedersen.

Samtidig placeres medicin og udstyr i dag typisk i bakker eller lignende i fodenden af hospitalssengen – hvor det risikerer at falde ned eller være i vejen, hvis patienten skal behandles.

Akutkassen er en hård plastikboks pakket med udstyr, der altid står klar til brug, indeholder de rette utensilier og nemt kan hæftes på hospitalssengen via en metalholder.

Akutkassen blev til efter grundigt benarbejde af dels Idéklinikken, men også studerende fra Arkitektur & Design på Aalborg Universitet, der hjalp med at afdække og beskrive udfordringerne omkring transport, indsamling af udstyr og fælles vurderingsgrundlag.

Samtidig er der også udarbejdet ny instruks, så det er blevet mere entydigt, hvilke kritisk syge patienter der skal ledsages af personale og akutkasse.

- Vi bruger TOKS til vurderingen. De mest kritisk syge bliver ledsaget af en anæstesiolog, som selv har udstyr med, mens akutkassen kommer i spil ved ”mellemgruppen” af kritisk syge, når vi selv ledsager, fortæller Hanne Skaarup Pedersen til Idéklinikken.dk

Lige nu er en prototype af akutkassen i pilottest på AMA.

Idéklinikken
Ansatte på sygehusene i Region Nordjylland, patienter, pårørende og andre interesserede har med Idéklinikken et sted, de kan henvende sig for at få præcis den hjælp, de har brug for, til at komme videre med deres idé.

Idéklinikken kommer også ud på afdelingerne for at følge hverdagen der og inviterer til dialog om forbedringer i det faglige arbejde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109