23948sdkhjf

Hver tredje mand lider af inkontinens

Omfanget af inkontinens hos mænd i Skandinavien er blevet kortlagt.
Over en tredjedel af de danske mænd i alderen over 55 lider af inkontinens, mens 65 procent af dem ikke har talt med deres læge om problemet. Og det er selvom, de har haft sygdommen i mere end to år.

Sådan lyder konklusionen i en ny rapport, som SCA har udarbejdet i samarbejde med TNS Sifo, hvor omfanget af inkontinens hos mænd i Skandinavien er blevet kortlagt.

Rapporten viser desuden, at en tredjedel af respondenterne har svært ved at snakke om inkontinens med deres vennekreds. Noget som får ledende overlæge ved Urologisk Klinik på Rigshospitalet, Per Bagi, til at efterlyse større fokus på sygdommen.

- Inkontinens er generelt en af de mest tabubelagte sygdomme i vores samfund. Men hvis man kigger isoleret på inkontinens hos mænd, så står vi med et stort samfundsproblem. Både fordi sygdommen er langt mere udbredt, end hvad man lige går og tror, og fordi mænd generelt er langt dårligere til at tale om sygdommen end kvinder. Det kan hurtigt blive en ond cirkel, da manglende lægebesøg kan forværre symptomerne, hvilket kan få store personlige og sociale konsekvenser for den enkelte mand og hans pårørende, siger Per Bagi.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079