23948sdkhjf

Sygehuse i Vendsyssel og Thy Mors under fælles ledelse

Medarbejderne på de to sygehuse orienteres snarest via møder i sygehusenes MED-udvalg.
Sygehus Thy Mors og Sygehus Vendsyssel bliver nu samlet ledelsesmæssigt.

Sygehus Thy Mors har de seneste måneder været ledet af konstitueret sygehusdirektør Henrik Larsen, der samtidig er direktør for Sygehus Vendsyssel.

Det har hidtil været planen ikke at træffe en langsigtet beslutning om ledelsen på Sygehus Thy Mors, før der foreligger et resultat af de strukturdrøftelser, der netop nu foregår i Regionsrådet, og hvor en plan er på vej igennem de politiske udvalg, fortæller Region Nordjylland. På baggrund af den usikkerhed der er skabt om den faglige kvalitet på sygehuset i Thisted, er der politisk enighed om at etablere en handlekraftig samlet ledelse for de to sygehuse.

- Vi har igennem længere tid fulgt situationen på Sygehus Thy Mors nøje, da sygehuset er udfordret på en række områder i forhold til rekruttering og økonomi. Vi har afventet forskellige analyser og udredninger, men vi har nu besluttet at fremrykke en beslutning ved at samle de to sygehuse rent ledelsesmæssigt. Det er nødvendigt for at vi hurtigst muligt kan få Sygehus Thy Mors ind i en god gænge igen, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Den udløsende faktor bag beslutningen er flere aktuelle sager, som har skabt usikkerhed om den faglige kvalitet på sygehuset.

- Vi går nu ind og tager hånd om situationen. Der vil blive en fælles direktør for sygehusene, og der vil blive ansat en ny fælles cheflæge for de to sygehuse, siger Ulla Astman.

Ny og anderledes profil

Ud over samlingen af ledelsen er det besluttet, at der skal udarbejdes en plan for Sygehus Thy Mors’ fremtidige profil og økonomi. Sygehuset er i øjeblikket regionens mindste akutsygehus.

- Vi skal have skabt en ny og anderledes profil for Sygehus Thy Mors som et stærkt og levedygtigt lokalt sygehus. Vi har brug for at få gentænkt sygehusets akutfunktion og højere grad tage højde for sygehusets særlige geografiske og rekrutteringsmæssige vilkår. Det kræver en grundig og faglig proces, hvor vi både involverer medarbejdere og andre aktører så som Sundhedsstyrelsen, siger Ulla Astman.

- Vi skal skabe nogle rammer for sygehuset, som kan fungere på langt sigt, så sygehuset også fremover kan levere god sundhed til borgerne i Thy og Mors. Samtidig skal vi sikre, at sygehuset fortsat kan være en god og udviklende arbejdsplads for de mange dygtige og kvalificerede medarbejdere, der hver dag yder en stor indsats på sygehuset, siger Ulla Astman.

Administrationen skal frem mod mødet i Regionsrådet 23. juni udarbejde en første procesplan for, hvordan arbejdet skal foregå.

Regionsrådsformanden gør opmærksom på, at samlingen af de to sygehuse rent ledelsesmæssigt langt fra kan løse alle problemer.

Der er også behov for øget kommunikation og åbenhed om lægers kvalifikationer – både internt i regionen og imellem regionerne – for at undgå, at situationen gentager sig.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08