23948sdkhjf

FOA: Hospitalerne sparer nu omsorgen væk

Nu må Christiansborg-politikerne på banen, mener FOA.
Nye tal fra KRL, Kommunernes og Regionernes Løndatakontor, viser, at 2.241 fuldtidsstillinger siden 2010 blevet sparet væk blandt social- og sundhedspersonalet på landets sygehuse.

- Situationen er i dag blevet uholdbar for både patienter og personale. Besparelserne risikerer at gå ud over patientsikkerheden. Et fortravlet og stresset personale har naturligvis større risiko for at begå fejl. Det vil helt sikkert ramme kvalitet og service. For når du tager flere og flere medarbejdere væk fra patienterne, er det de helt basale pleje- og omsorgsopgaver, der forsvinder. Og det går bestemt også ud over personalet, der er tvunget til at løbe stærkere og stærkere, siger Karen Stæhr, der er formand for FOAs social- og sundhedssektor.

Tallene viser også, at det i høj grad er FOAs medlemmer, der har betalt prisen og mistet flest stillinger på landets sygehuse.

- Det er bekymrende for både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø. Opgaverne forsvinder jo ikke, men bliver i stedet lagt over på dem, der er tilbage, siger Karen Stæhr.

Et klart signal

Samtlige regioner har meldt trecifrede millionbesparelser ud for de kommende år, fortæler FOA, og flere mangler over 100 millioner kroner allerede i år.

- Regionerne undskylder sig med, at merudgifterne kommer fra den dyre sygehusmedicin, men det er jo fuldstændig hovedløst at tro, at man kan redde sig ud af situationen ved at fyre de folk, der skal dele medicinen ud. Der er al mulig grund til, at Christiansborg griber ind overfor medicinprisernes himmelflugt. Men her og nu er der brug for, at politikerne sender et klart signal om at tilføre sygehusvæsenet flere midler allerede i år. Det er helt urimeligt, hvis sygehusene nu skal tvinges til at skille sig af med endnu flere ansatte på grund af medicinpriser, som regionerne ikke har mulighed for at styre, mener Karen Stæhr.

- Alternativet vil være endnu flere patienter på gangene, og endnu flere nedslidte medarbejdere, siger Karen Stæhr.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094