23948sdkhjf

Dansk plejehjemsleder skal starte plejehjem op i Kina

Plejehjemsleder fra Odder rejser til efteråret til Kina.
Den 1. september rejser Bente Markfoged, leder af plejeboligerne på Bronzealdservej i Odder, til Kina, hvor hun skal hjælpe de kinesiske myndigheder med at sætte et plejehjem i gang. Hun skal være sparringsparter for ledelsen af det nye plejehjem de første seks måneder.

Plejehjemmet ligger i Changchun, som er provinshovedstad og den største by i Jilin, der ligger i Nordkina. Her har man ombygget en skole midt i byen til plejehjem. De kinesiske myndigheder har indgået et samarbejde med Danish Careware.

- Min opgave bliver at starte plejehjemmet op sammen med de kinesere, der ansættes. Det er det første plejehjem i dette dansk/kinesiske samarbejde, og det forventes at der efterfølgende skal bygges mange plejehjem, byggende på de værdier, faglighed og organisering, som jeg skal være med til at indføre, siger Bente Markfoged.

Godt rustet

Bente Markfoged blev kontaktet i februar, og i sidste måned var en kinesisk delegation på besøg på Bronzealdervej, og da de kunne lide hvad de så, blev hun tilbudt jobbet.

- Det er naturligvis en kæmpe udfordring, som gav anledning til mange tanker og samtaler med min familie. Da jeg har fuld opbakning fra mine nærmeste, og da min mand Jon tager med, glæder jeg mig meget til det. Fagligt føler jeg mig godt rustet til opgaven pga. Bronzealdervej og det arbejde der var med etablering heraf. Kina er jo en anden kultur og et andet sprog, hvilket jeg er meget bevidst om. Jeg skal have sat mig ind i kulturen og de kinesiske værdier, så godt jeg nu kan, og samtidig er det jo de danske værdier de efterspørger, så de skal gøres tydelige for kineserne, siger hun.

Stolt ældrechef

- Det er med stolthed at en af vores dygtige ledere bliver headhuntet til denne spændende opgave, og jeg er ikke i tvivl om at Bente vil kunne lære såvel Kina som mange andre steder, hvordan man driver et plejehjem til gavn for både beboerne, personalet og det omkringliggende samfund”, siger ældrechef Anne Juul Sørensen.

Bente Markfoged rejser på fredag på et ugelangt besøg i Kina for at træffe de første forberedelser, inden hun tiltræder den 1. september.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095