23948sdkhjf

Vold og trusler er hverdagskost

Tre ud af fem sygeplejersker ansat i psykiatrien har det seneste år været udsat for vold eller trusler om vold på deres arbejde, viser nye tal.
En ny Megafon-måling blandt sygeplejerskerne foretaget for Dansk Sygeplejeråd viser, at vold og trusler er en del af sygeplejerskernes hverdag på mange af de psykiatriske afdelinger rundt om i landet.
Tre ud af fem af sygeplejerskerne ansat i psykiatrien siger, at de har været udsat for vold eller trusler på deres arbejde. Det skriver dsr.dk.

- Det er mange. Alt for mange, og det har alvorlige konsekvenser for sygeplejerskerne, siger Dorte Steenberg, der er næstformand i Dansk Sygeplejeråd.

Dansk Sygeplejeråd har gennemgået sagerne, der fortæller om sygeplejersker, der bliver slået og sparket, får kastet møbler efter sig og bliver jagtet og truet med knive eller andre ting, der bruges som våben.

- Der er sket en glidning i forhold til, hvad man skal kunne tolerere som medarbejder i psykiatrien. Det er blevet en kultur, hvor man skal kunne tåle mosten for at være ansat. I dag finder man sig i ting på arbejdet, man aldrig ville finde sig i privat. Og det er ikke i orden, Dorte Steenberg og fortsætter:

- Problemet er, at man ikke ved, hvad voldsrisikoen reelt er, fordi episoderne ofte ikke bliver registreret, anmeldt eller italesat. Der bliver ikke taget hånd om dem, og gjort noget for at forebygge, og så er det, at det ender i sygemeldinger, siger Dorte Steenberg.

Dansk Sygeplejeråd vil kræve, at arbejdsgiverne sikrer, at der bliver lavet konkrete handleplaner på de enkelte afdelinger, så medarbejderne ikke bliver udsat for nogen former for vold.

DSR understreger vigtigheden af, at de voldelige episoder bliver registreret, så man også kan forebygge bedre end idag.

Hele analysen om vold og trusler mod sygeplejersker kan læses på dsr.dk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.253