23948sdkhjf

Studerende tester sociale robotter på nordjysk plejecenter

To studerende på Aalborg Universitet tester sociale robotter i samspil med demensramte borgere i Løgstør.
På Røde Kors Hjemmet i Løgstør tester to AAU-studerende sammen med personale og beboere, hvordan små robotter kan gøre livet nemmere for de ældre.

Det skriver AAU.dk.

De to medialogistuderende Mai Nguyen og Bjørn Thorlacius er i gang med at teste to robot-prototyper på plejehjemmet i Løgstør, der bl.a. huser svært demente ældre.

De sociale robotter kan minde de ældre om, hvor de går hen og får aftensmad eller at det er på tide at stå op om morgenen.

- Studier viser, at når lyden kommer fra noget, der er til stede i en form for krop, bliver det opfattet som mere venligt, og man vil være mere tilbøjelig til at følge den opfordring, stemmen kommer med, forklarer Mai Nguyen.

Designet sammen med plejere og ældre


Et af de vigtige aspekter i de to studerendes projekt har været halvandet års samarbejde med Røde Kors Hjemmet i Løgstør om at designe en robot, der kan løse præcis de opgaver, personale og beboere har behov for.

- Det er en rigtig god ide, siger plejer Inge Odgaard. - Det sparer os for mange trin, så vi får tid til andre opgaver. Jeg tror det bliver godt, hvis borgerne er med på, hvad der sker.

Læs mere på aau.dk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078