23948sdkhjf

Kom og vær aktiv i Slagelse

Slagelse Open skal guide udviklingshæmmede ind i foreningslivet.
Unge og voksne udviklingshæmmede kan se frem til nye muligheder for at få et aktivt fritidsliv i Slagelse Kommune. Ikke mindst i uge 31 som byder på sommerferieidræt sammen med lokale foreninger, hvor beskyttet beskæftigelse, kommunale klubtilbud og øvrige foreningstilbud ellers ligger stille.

- Målet med Slagelse Open er at skabe en øget tilknytning til foreningslivet for unge og voksne udviklingshæmmede. Det gør vi dels gennem en uges sommerferieidræt og derefter ved at etablere hold i de lokale idrætsforeninger, som er tilpasset unge og voksne udviklingshæmmede. Samtidig vil vi skabe guidede forløb til de udviklingshæmmede, så adgangen lettes for de individuelle udøvere, så de kan deltage enkeltvis, uden at der nødvendigvis skal oprettes et særligt hold, fortæller Asger Romme Andersen, der er projektleder for Slagelse Open og fritidsguide i Socialt Resursecenter Slagelse.

- I dag deltager unge og voksne med handicap langt mindre i det almene foreningsliv, end hvis man sammenligner med unge og voksne uden et handicap. Et aktivt fritidsliv i en forening giver fællesskaber og en uformel læring, som bidrager til andre facetter i livet. For unge og voksne med handicap vil det at blive en del af vores almindelige foreningsliv derfor også kunne bidrage til den overordnede inklusion i samfundet, siger Troels Christensen formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget (I).

Fokus på nye samarbejdsrelationer
Rundt om i Slagelse Kommune tilbydes i dag flere aktivitetstilbud til unge og voksne udviklingshæmmede bl.a. gennem klubtilbud og lokale handicapidrætsforeninger. Samtidig har flere foreninger bl.a. inden for fodbold og håndbold grebet idéen med at oprette tilpassede hold til udviklingshæmmede udøvere.

- Slagelse Open er et godt supplement til kommunens eksisterende indsatser. Der er brug for at blive skabt et mere systematisk samarbejde mellem udviklingshæmmede udøvere og det lokale foreningsliv. Vi håber derfor, at Slagelse Open kan være med til at øge kendskabet og muligheden for at integrere udviklingshæmmede udøvere i det almene foreningsliv i trygge sociale rammer tilpasset den enkeltes behov, siger formand for Handicap- og Psykiatriudvalget Anders Koefoed (v).

Tilmelding til idrætscampen i uge 31 vil bl.a. blive muligt på kommunens hjemmeside på www.slagelse.dk/slagelseopen .

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08