23948sdkhjf

Statsminister: Der er ikke tale om luksus

- Der er også afsat penge til svage ældre, sagde Helle Thorning-Schmidt og Morten Østergaard på dagens pressemøde - hvor der i øvrigt ikke blev udskrevet valg.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt og økonomiminister Morten Østergaard fremlagde her til formiddag deres velfærdspakke "Danmark på sikker vej - plan for et stærkere fællesskab". Det skete på et pressemøde i Statsministeriet.

Her lovede man at afsætte milliarder til velfærd over de kommende år. Helt frem til 2020 vil der i følge statsministeren være tale om 39 mia. kr. mere til fælles velfærd. Et direkte modsvar til de borgerliges nulvækst-strategi, ifølge Helle Thorning-Schmidt.

Der er vel at mærke tale om en plan, der udmøntes, hvis den nuværende regering vinder det kommende folketingsvalg.
Derfor har eskperter også spekuleret i om dagens pressemøde sluttes af med udskrivning af valg. Det gjorde det dog ikke...

Økonomiministeren fik blandt andet fremlagt, at en del af midlerne skal sikre bedre velfærd til samfundets svageste ældre, heriblandt demensramte.
- Jeg kan høre, at der allerede tales om "gavebod" rundt omkring. Men der er ikke tale om en gavebod. Der er tale om et råderum skabt af politiske reformer. Det er et spørgsmål om, hvad man kan, fordi vi i fællesskab har spændt livremmen ind, siger Morten Østergaard.

Også statsministeren understregede, at der ikke er tale om "luksus".
- Det er en plan, der sikrer det Danmark, vi kender, sagde hun med slet skjult reference til det kommende valg-slogan.

En spørger fra salen pointerede, at de 39 mia. kr. ser ud til blot at være en sammentælling af de allerede eksisterende midler, der afsættes hen mod 2020.

Til det svarer statsministeren:
- Det er de samme 39 mia. kr., som de borgerlige partier vil bruge til bl.a. skattelettelser.
Betyder det så, at Regeringen ikke vil gå til valg på skattelettelser?
- Vi vil rigtig gerne give skattelettelser, men det bliver ikke skattelettelser for de midler, vi i dag fremlægger afsættes til velfærd, svarer Helle Thorning-Schmidt.

Under spørgetiden i salen blev der bl.a. spurgt ind til det snarlige folketingsvalg, og Statsministeren blev direkte adspurgt, om hun udskriver valg på baggrund af det, der på pressemødet lyder som et valgoplæg.
Til det svarede Helle Thorning-Schmidt:
- Valget kommer, når det kommer...

Redaktionen på magasinetpleje.dk har fulgt dagens pressemødet live. Denne artikel er senest opdateret 26. maj 2015 12:23.


Sådan fordeles de 39 milliarder kroner
15 milliarder kroner til bedre sundhed for kræftpatienter, ældre, kronikere mv.
5 milliarder kroner til børn, uddannelse og social mobilitet.
4 milliarder kroner til forskning, grøn omstilling og vækst.
15 milliarder til øget tryghed, socialt udsatte og uforudsete udgifter.

Kommentator: Man skal ikke lade sig snyde
Tal er taknemmelige, og metoden har været prøvet før...

Sådan skriver Berlingskes politiske kommentator Bent Winther om det milliardudspil til velfærdsdanmark, statsminister Helle Thorning-Schmidt i dag fremlagde på et pressemøde.

- Man skal ikke lade sig snyde af de svimlende milliardbeløb, som regeringen i dag præsenterer til sundhed og ældre de kommende år (...) Metoden er simpel, men også manipulerende. For det, der ligner ekstra milliarder, er i virkeligheden bare en fremskrivning af offentlige udgifter på et meget lavt niveau. Historisk lavt faktisk, skriver Bent Winther, som pointerer, at "man disponerer over et råderum de næste fire år og lægger sig fast på, hvor pengene skal prioriteres. Men det kommer der ikke flere penge ud af."
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125