23948sdkhjf

BILLEDSERIE: Skibet er ladet med... sclerosepatienter

Verdens første jordomsejling med en aktiv besætning af mennesker med multipel sklerose, er nået frem til Australien i dag den 27. maj.
Der var danskere ombord, da verdens første jordomsejling med en aktiv besætning af mennesker med multipel sklerose, nåede frem til Australien på World MS Day (International Sklerosedag) i dag den 27. maj.

Oceans of Hope, den 20 meter lange yacht, der foretager jordomsejlingen på 33.000 sømil, er et dansk projekt sat i verden af organisationen Sailing Sclerosis, som har til formål at ændre opfattelsen af MS.
Jordomsejlingen viser, hvad der er muligt, når mennesker med en kronisk sygdom får mulighed for at overvinde deres individuelle udfordringer i fællesskaber, der bygger på inklusion, værdighed, troen på egne ressourcer, ansvarlighed og engagement.

Næsten 14.000 danskere har i dag sklerose. Omkring 600 mennesker får hvert år stillet diagnosen, og to ud af tre er kvinder.
Sklerose er en invaliderende neurologisk sygdom, der oftest diagnosticeres i 20–30-års-alderen. MS er en sygdom i centralnervesystemet, der forstyrrer nerveimpulser i hjernen, rygmarven og de optiske nerver.

Danske Henny Eriksen, der har MS, blev del af besætningen i Samoa den 19. april 2015.
Herfra sejlede hun med båden til New Zealand og er nu på vej til Sydney, hvor hun vil være med til at fejre World MS Day sammen med bl.a. australske MS organisationer:
- Det er fantastisk at være om bord på båden. Godt nok er det sklerose, der har givet mig muligheden, men man bliver nødt til at gå ud at vise, at livet stadig har fantastiske oplevelser at byde på på trods af MS. Jeg ville ønske, at alle kunne få denne oplevelse – det rykker noget. Det er ikke noget man kan finde andre steder, og man kan ikke gå ud og købe en billet til sådan en tur og sådan et fællesskab, siger hun.

Oceans of Hope, der er sponsoreret af medicinalfirmaet Biogen, er blevet grundlagt af den danske læge og psykoterapeut, Mikkel Anthonisen, der også er kaptajn på båden på dele af rejsen:

Oceans of Hopes rejse begyndte den 28. maj 2014 (på International Sklerosedag) i Tuborg Havn i København, da sejlbåden blev døbt af Lone Dybkjær ved Kongelig Dansk Yachtklub. Siden har Oceans of Hope lagt til i en lang række havne i Europa, sejlet over Atlanten, op langs USA’s østkyst, Carribien, Panama Kanalen, over Stillehavet via Galapagos øerne til New Zealand og vil efter Sydney fortsætte op langs Australiens østkyst, før båden sejler videre til Singapore.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156