23948sdkhjf

Sygeplejerskerne tager arbejdet med hjem

Ny undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd viser, at 31 procent af medlemmerne måtte arbejde over på deres seneste vagt.
Papirer slæbes med hjem i privaten og overarbejdet hobes op: Nye tal fra en undersøgelse, som MEGAFON står bag for Dansk Sygeplejeråd viser, at 31 procent af sygeplejerskerne på deres seneste vagt måtte fortsætte arbejdet efter vagtens ophør.
Det skriver dsr.dk.

- Det er naturligvis ikke i orden, at så mange sygeplejersker må arbejde over for at sikre behandlingen og plejen af patienterne. Når hver tredje sygeplejerske ikke kan nå sine opgaver inden for arbejdstiden, er det et klart udtryk for, at der er for få sygeplejersker til for mange komplicerede opgaver. Der er ganske enkelt ikke tid nok til patienterne, siger Grete Christensen formand for Dansk Sygeplejeråd.

Sygeplejersker, der har arbejdet i fritiden, har i gennemsnit brugt 31,7 minutter på overarbejdet. Fordeler man overarbejdet på alle, er det i snit 9,6 minutter, svarende til 1,4 millioner timer årligt eller 827 fuldtidsstillinger.

- Mange ting bliver kun gjort halvt. En stor del af patienterne er opereret i tarmen og har stomi. Så skal vi måle, hvor meget der kommer i stomiposen, så vi ved, hvor meget væske de skal have. Men det er ikke altid, man får gjort det, for så bliver man afbrudt, og der kommer noget akut, der er vigtigere. Så tænker man, at man skal huske at skrive det ned senere, men når det aldrig, forklarer , siger Mette Vinther fra Gastromedicinsk Afdeling på Køge Sygehus.

Hun fortæller til dsr.dk, at ledelsen i perioder sætter fokus på forskellige problemer som eksempelvis at huske personalet på at måle væsken i stomiposen.

- Det er rigtig godt, for så bliver man husket på at få det gjort. Men samtidig er der så bare nogle andre områder, hvor det halter. For vi er bare ikke nok sygeplejersker, siger Mette Vinther.

- Det er ikke en holdbar løsning, at sygeplejersker skal arbejde i deres fritid for at få behandlingen til at hænge sammen. Det er nødvendigt, at politikerne flytter deres fokus fra effektivitet til kvalitet, siger sygeplejerskernes formand.

I alt har 993 sygeplejersker ansat i basis- eller specialstillinger i regionerne deltaget i undersøgelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081