23948sdkhjf

Ta’ bukserne af med MELVIN

Aalborg Kommune og nordjysk automatiseringsvirksomhed samarbejder om udviklingen af en ny velfærdsteknologi, der kan hjælpe med af- og påtagning af bukser og underbukser ved toiletbesøg.
- Det er faktisk borgerne selv, som har henvendt sig og sagt, at de godt kunne tænke sig et produkt, som kan hjælpe med af- og påtagning af bukser og underbukser ved toiletbesøg, fortæller fortæller rådmand Thomas Krarup.

Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune og den nordjyske automatiseringsvirksomhed LT Automation A/S har indledt et samarbejde om udviklingen af en ny velfærdsteknologi. Og det er der nu kommet et produkt ud af. Det hedder MELVIN og kan hjælpe eksempelvis gigtramte borgere med at tage bukserne af inden et toiletbesøg - og på igen.

- Gennem en løbende dialog med brugerne har vi i LT Automation præcist fået at vide, hvad ønskerne og kravene til produktet er. Vi er derfor sikre på, at vi med MELVIN opfylder et eksisterende behov, siger Lasse Thomsen fra LT Automation.

I Aalborg Kommune får 700 borgere (ifølge tal fra november 2014) dagligt hjælp til toiletbesøg, for eksempel på grund af gigt eller delvise lammelser. MELVIN er helt i tråd med Ældre- og Handicapforvaltningens mission, som er at fremme borgernes mulighed for at leve en selvstændig tilværelse, fortæller rådmand Thomas Kraup.

- Det gør vi først og fremmest sammen med borgerne og deres netværk. Men det kan - som eksemplet her viser - også ske via velfærdsinnovation, som netop er én af forvaltningens strategier, siger han.

Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune og LT Automation A/S har netop underskrevet en kontrakt om indkøb af de første otte benklædeaftagere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125