23948sdkhjf

Nyt håb for sclerosepatienter

Efterligning af det naturligt forekommende stof lathionin ketimin viser effekt på mus med "sclerose".
Amerikanske forskere har testet et stof i mus, der ser ud til at mindske ødelæggelsen af nerverne. Det skriver Scleroseforeningen.

Forskere har lavet en variant af det i kroppen naturligt forekommende stof lathionin ketimin. Varianten kaldes lathionin ketimin esther (LKE), og binder til et protein i hjernen, som er med til at regulere nerveaktiviteter.

Musene blev påført en scleroselignende sygdom, og halvdelen af dem fik blandet stoffet i deres foder. Efter fire uger havde de mus, der havde indtaget stoffet det kliniske bedre end de andre. Det vil sige, de viste færre tegn på sygdommen, skirver Scleroseforeningen.

Musene havde desuden mindre inflammation i blodet end dem, der ikke havde fået stoffet. De havde også færre skader på synsnerven og nervecellerne i rygmarven.

Resultaterne fra musestudiet er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Journal of Neurochemistry.
Forskere taler om, at LKE kan have potentiale til at blive testet som en eventuel behandling mod progressiv sclerose, hvortil der idag ikke findes effektive behandlingsmidler. Sygdomsprocesserne ved progressiv MS foregår dybt i hjernevævet, hvor de kun i beskeden grad kan påvirkes af medicinsk behandling.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08