23948sdkhjf

Sygehusplanlæggere efterspørger bæredygtighed

Bæredygtighedsstandarder, der rummer både miljøfordele og tilgodeser økonomi og sociale hensyn, er efter startvanskeligheder ved at vinde indpas, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.
Der graves, funderes, piloteres og anlægges nye tilkørselsveje og parkeringshuse på stort set alle Region Hovedstadens sygehuse. Flere og flere regionale bygherrer ønsker nu også at få en bæredygtighedsdiagnose på deres sygehuse, for bl.a. at imødekommende ønsker om sociale hensyntil glæde for personale og patienter. Inspirationen kommer fra gode erfaringer fra en række mindre sundhedshuse, blandt andet i Region Nordjylland. Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Bygherrer og investorer har gennem de sidste to år givet udtryk for at opleve større efterspørgsel på certificeret byggeri, og Green Building Council Denmark, der tilpasser systemet danske forhold, ser eksempler på, hvordan de tre såkaldte bæredygtighedssøjler, det vil sige miljømæssige, økonomiske og sociale hensyn, i Dgnb-certificeringen bliver kommunikeret til kommende lejere.

Mens Region Hovedstadens nye sygehuse overvejer fordele og ulemper ved den nye bæredygtighedscertificering, har Nykøbing F. Sygehus som det første sygehus i Danmark - og som en del af et pilotprojekt for hospitalsbyggeri i hele landet - fået en såkaldt Dgnb-præ-certificering, der er et internationalt diplom på bæredygtigt byggeri.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093