23948sdkhjf

Ensomme ældre tager sagen i egen hånd

Ældre uden stort netværk plejer sociale forbindelser på internettet.
Det skal være slut med at være ensom. Det mærker man på sitet pensionistdating.dk, der oprindeligt var ment som et sted, hvor mennesker i livets efterår igen kunne finde en partner at dele livet med.
Men siden lanceringen har sitet vist sig at være meget mere end et sted man søger kærligheden.

Der dannes platoniske venskaber på kryds og tværs. Brugerne planlægger - mod stifternes forventning - selv sociale arrangementer i deres nærområde. Pensionisternes eget initiativ er med til at forebygge og undgå ensomhed blandt dem selv og andre ældre. Stifteren og direktøren af den århusianske virksomhed, Pia Brændstrup, siger:
- Det gør mig så glad at brugerne selv er med til at forme og revolutionere hjemmesiden. Jeg kan afsløre, at vi på grund af brugernes tiltag nu overvejer at lave en ny side kun beregnet til begivenheder, hvor brugerne kan slå deres arrangementer op, og andre brugere kan tilmelde sig.

Hun har som stifter af sitet selv arrangeret en række events for ældre, som man har offentliggjort i en gruppe på siden. Men på det seneste er brugerne blevet gode til selv at tage styringen.
- Jeg har set alt fra gåture til udlandsrejser, og jeg er ærligt talt meget begejstret, fortæller Pia Brændstrup.

Internettet har åbnet for muligheden at møde nye mennesker på trods af fysiske skavanker. På hjemmesider som pensionistdating kan brugerne deltage i fora og skrive med andre brugere og på den måde pleje deres sociale liv.

Fakta:
Ensomhed har ikke kun konsekvenser for den ensomme men også for hele samfundet. Omkring 2,6 % af dødsfaldene i Danmark er relateret til ensomhed og ensomhed koster hvert år sundhedsvæsnet 300 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114