23948sdkhjf

Nu er lukningerne en realitet

Politisk aftale om sygehusstruktur i Nordjylland: Sygehusmatriklerne i Dronninglund og Nykøbing lukker.
Regionsrådet har endeligt besluttet den fremtidige Plan for sygehuse og speciallægepraksis og Psykiatriplanen. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Beslutningen blev truffet ovenpå en periode, hvor først arbejdsgrupper blandt regionens sundhedsprofessionelle bidrog til planernes indhold. Senere blev der afholdt borgermøder og efterfølgende en offentlig høringsproces. Dette arbejde mundede ud i et politisk forlig om en nordjysk sygehusstruktur den 28. maj, som regionsrådet endeligt godkendte på mødet tirsdag aften.

- Den vedtagne struktur er med til at sikre robuste sygehuse i fremtiden. Regionen står over for en række udfordringer på sundhedsområdet så som en stram økonomi, stigende efterspørgsel efter sundhedsydelser samt øgede krav til kvalitet og produktivitet. Derfor er der brug for, at vi tilretter strukturen, så vi kan fastholde et robust nordjysk sundhedsvæsen, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

De to planer har stort fokus på udviklingen af patientforløb, og efter sommerferien tages der fat i at udvikle den del.

Den politiske beslutning om at lukke sygehusmatriklen i Nykøbing, betyder, at Sygehus Thy-Mors funktionerne samles på sygehusmatriklen i Thisted. Samtidig lukker sygehusmatriklen i Dronninglund og sygehusfunktionerne herfra flyttes til regionens øvrige sygehusmatrikler.

- Vi ønsker at styrke det faglige og økonomiske udgangspunkt for driften af Sygehus Thy-Mors. Den endelige profil for sygehuset er ved at blive beskrevet, og det ligger fast, at Thisted fastholdes som akutsygehus døgnet rundt. Lukningen af matriklen i Dronninglund sker som et led i en tilpasning af akutstrukturen og mod Nyt Universitetshospital. Samtidig kan vi opnå mere rationelle driftsvilkår for funktionerne, siger Ulla Astman (S).

Ved strukturbeslutningen opnås en besparelse på 10 mio. kr. i 2015 samt 40 mio. kr. i de kommende år.

Regionsrådet har tidligere truffet beslutning om at samle neurorehabiliteringen i Region Nordjylland i et center. Denne beslutning afventer en nærmere analyse af mulige placeringer i enten Brønderslev, Dronninglund, Hjørring eller Aalborg. Analysen skal være færdig 1. oktober.

Overgangsmodel

Som en overgangsmodel er der enighed om at samle neurorehabiliteringen på færre matrikler og under én samlet ledelse under Sygehus Vendsyssel.
Det indebærer, at Brønderslev Neurorehabiliteringscenter udvides og fastholdes som regionens specialiserede enhed. De resterende neurorehabiliteringssenge bliver i de kommende år samlet på Sygehus Thy-Mors og på Sygehus Vendsyssel, Frederikshavn, siger Ulla Astman.

Regionsrådet tog på mødet samtidig stilling til Psykiatriplan 2015-2020, hvor det store debatemne har været en foreslået lukning af det psykiatriske sengeafsnit N8. Regionsrådet besluttede at bevare sengeafsnit N8 i Thisted.

- Der skal nedsættes en arbejdsgruppe, der skal beskrive det fremtidige psykiatriske sengeafsnit i Thisted, herunder oprettelse af enkelte brugerstyrede senge i afsnittet. Samtidig skal mulighederne for at sengeafsnittet flyttes fysisk til Sygehus Thy-Mors undersøges. Det giver os mulighed for at styrke samarbejdet mellem det somatiske sygehus i Thisted og det psykiatriske sengeafsnit i Thisted, siger Ulla Astman.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125