23948sdkhjf

"Arbejdet venter forude, fru minister"

Dansk Sygeplejeråd: - Vi ser frem til samarbejdet med Sophie Løhde.
Danmarks nye sundheds- og ældreminister hedder Sophie Løhde (V). Den nyhed er selvfølgelig ikke gået Dansk Sygeplejeråd forbi. Således siger formand Grete Christensen:

- Vi ser frem til at samarbejde med Sophie Løhde. Og vi har en klar forventning om, at ministeren allerede fra første dag går i gang med at løse de store og aktuelle udfordringer, der i den grad tynger sundhedsvæsenet. Det handler blandt andet om overbelægning, presset arbejdsmiljø og forringet patientsikkerhed, siger formanden.

Venstre gik til valg på forbedringer til sundhedsvæsenet i form af et sundhedsudspil på 16 milliarder kroner, hvoraf en del er afsat til kampen mod overbelægning.

- Nu er det blevet hverdag, og der skal leveres. En fuldstændig grundlæggende forudsætning for at løse de massive udfordringer, er, at ministen løfter blikket fra regnearket og koncentrer sig om at skabe kvalitet for patienter og personale i sundhedsvæsenet. Det er kerneopgaven. Og det skal vi nok huske ministeren på, siger Grete Christensen.

- Det er positivt, at ældreområdet er tænkt ind i ministeriet, fordi det kan medvirke til at styrke sammenhængen i sundhedsvæsenet. Det bliver dog spændende at høre om de tanker, som den nye regering i øvrigt gør sig om det sammenhængende sundhedsvæsen, der jo omhandler alle borgere og ikke kun ældre, siger sygeplejerskernes formand.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078