23948sdkhjf

"Det er rart at få et puf af en varm snude"

Besøgshunden Rico skaber glæde i Sønderborg.
På flere plejecentre i Sønderborg Kommune har beboere glæde af, at det via TrygFonden er blevet muligt at få en hund på besøg. Glæden rækker langt ud over selve besøget.

- Jeg bliver i godt humør, når min besøgshund kommer. Det er bare så dejligt, siger Peter Chr. Andresen, der bor på Hørup Plejecenter. Han er stor hundeven og havde tidligere tre hunde, to collier og en lille terrier.
Rico og dens ejer kommer hver fjortende dag og besøger Peter og Jens i cirka en halv time.

- Jens glæder sig som et lille barn til besøgene. Han lyser op og smiler, så snart hunden træder ind ad døren. Det er herligt at blive tilgodeset med et besøg af det dyr, som engang var ens bedste ven. Og med en hundekiks i hånden har du dens fulde opmærksomhed, fortæller ergoterapeut på Hørup Plejecenter, Dorthe Hjort Larsen.

I starten skal hund og beboer lige lære hinanden at kende, men når trygheden er etableret, bliver samværet rart og afslappende. Efterhånden har de opbygget nogle rutiner. Hos Peter starter Rico med at sætte sig ved skuffen med godbidder. Peter kan godt lide, at Rico giver lyd og bliver ivrig – og så vanker der godbidder. Herefter lægger Rico sig roligt ved terrassedøren og holder øje med livet udenfor.

- På Hørup Plejecenter er vi meget glad for vore firbenede og tobenede venner. De spreder glæde, der er altid noget at tale om og det er rart at få et puf af en varm snude. De nye venner er kommet i glas og ramme og står på natbordet. Så meget betyder de, fortæller Dorthe Hjort Larsen.

RICO
Rico er seks år og af racen Finsk Lapphund. Rico har været på session hos TrygFonden, er godkendt som besøgshund og kan derfor bære charmekluden med TrygFondens navn på.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095