23948sdkhjf

Intensiv bygger sansehave i sensommeren

Danmarks første sansehave til intensiv-patienter på Sygehus Sønderjylland.
Sygehus Sønderjylland anlægger i Sønderborg landets første sansehave specielt målrettet til intensive patienter.

Det sker, takket være flere sponsorer og et godt samarbejde mellem Intensivklinikken i Sønderborg, HedeDanmark og sygehusets Servicecenter.

Etableringen af sansehaven startes i sensommeren. Den specialindrettes, så Intensivklinikkens patienter og deres pårørende kan få en oplevelse af at komme ud i naturen.
Et tilbud, der så vidt vides ikke kendes andre steder i landet.

På terrassen uden for Intensivklinikken fornemmes allerede duften af krydderurter, og udsigten er uforlignelig. Men fra slutningen af august eller allerførst i september, forventer arbejdsgruppen at anlægsarbejdet kan påbegyndes, så den nye sansehave kan stå færdigt i oktober.

Allerede i dag kommer patienterne udenfor intensivafdelingen i Sønderborg og personalet har endda designet særligt overtøj til intensivpatienter, så sæsonen kan trækkes længst muligt.

Undersøgelser peger på, at de stimuli, patienterne oplever ved at komme ud i naturen sammen med sygeplejersken og de pårørende, er med til, at patienten oplever glæde og håb. Intensivklinikken i Sønderborg deltager sammen med 10 andre intensivafdelinger i et nationalt forskningsprojekt – RAPIT ( Restitution af patienter efter intensiv terapi).

Sygehus Sønderjylland har lært af de gode erfaringer i Sønderborg. Når Akutsygehuset i Aabenraa står færdigt, vil også intensivpatienterne der få mulighed for at komme udendørs på en særlig tagterrasse
Der er samlet 800.000 kr. ind til tagterrassen.

Sponsorer:
• Mads Clausens Fond
• Linak
• Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys Fond
• Trygfonden
• A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079