23948sdkhjf

"Jeg har altid været åben om, at jeg er ordblind"

Stavekursus har hjulpet social- og sundhedshjælperen Marie fra Ringkøbing-Skjern Kommune gennem arbejdsdagen.
Hun har altid vidst, at stavning ikke var hendes stærkeste side. Ordblindheden har dog aldrig været et tabu-emne for Marie Elisabeth Sørensen, der arbejder som social- og sundhedshjælper i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Alligevel ville hun gerne i hverdagen klare sig bedre skriftligt. Et kort kursus-forløb under Forberedende voksenundervisning har givet social- og sundhedshjælperen redskaber til at stave bedre og selv klare opgaver, som hun tidligere måtte bede kolleger hjælpe med.

"Jeg vil varmt anbefale andre at tage imod et kursus under FVU, Forberedende Voksen Undervisning, hvis de også har svært ved at stave," siger social- og sundhedshjælper Marie Elisabeth Sørensen.

Da Marie Elisabeth Sørensen gik i skole, fik hun god støtte fra sin mor, der opmuntrede hende til at tro på, at hun var lige så klog som andre, og bare havde svært ved at stave.

"Jeg har altid været åben om, at jeg er ordblind og har ikke haft svært ved at spørge mine kolleger, om jeg havde stavet f.eks. en besked rigtigt. Og jeg har aldrig været udsat for drillerier af den grund," fortæller hun.

Alligevel nyder hun i fulde drag, at kurset har givet hende redskaber, så hun nu kan tjekke sin stavning selv.

"Det har bare været sådan en god oplevelse. Både selve kurset, og de færdigheder jeg nu har med mig på arbejde. Og så har det været noget helt særligt for mig at afslutte kurset med prøver, hvor jeg fik høje karakterer," siger hun.

- Mit råd til andre er at tage imod det, hvis de får tilbudt et FVU-kursus. Der er ikke noget at være bange for, selv om man måske har haft en masse dårlige oplevelser med at gå i skole. Det her er helt anderledes. Og det er så godt at komme tilbage på arbejde og selv kunne klare de ting, man ikke kunne før, lover Marie Elisabeth Sørensen.

FVU
FVU er et landsdækkende tilbud til voksne, der har svært ved at læse eller regne. Det er målrettet den enkeltes arbejdsliv og hjælper målrettet kursisterne med at blive bedre til blandt andet at forstå faglige tekster, skrive beskeder eller regne.
Undervisningen på FVU er helt forskellig fra Folkeskolen, fordi lærerne er vant til at arbejde med ordblinde.


etlivsomordblind.dk
Du kan også læse mere om ordblindhed og livet som ordblind på denne side: Etlivsomordblind.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094