23948sdkhjf

Nu er sagen fra Fælledgården slut

Højesteret havde berammet retsmøde til i dag, men i sidste øjeblik har journalisterne valgt at droppe sagen, fortæller FOA.
Efter ni år og ni måneder er det sidste punktum nu sat i sagen om skjult kamera på plejecenteret Fælledgården i København.

Journalisterne fra det daværende produktionsselskab Bastard Film har fået kritik i Pressenævnet, de er blevet dømt i byretten, og de er blevet dømt i landsretten, fire ansatte FOA-medlemmer har fået erstatning, og daværende beboere på Fælledgården har også fået erstatning, fortæller FOA. Landsrettens afgørelse i sagen har været anket til Højesteret af de dømte journalister, og Højesteret havde berammet retsmøde til i dag, men i sidste øjeblik har journalisterne nu valgt at droppe sagen, fortæller forbundsformand Dennis Kristensen, FOA.

"Det har godt nok taget tid. Men udgangen på sagen er vi glade for. Der er nu en klar retspraksis for, at man ikke kan trænge ind hvor som helst i den offentlige sektor og filme hvem som helst. Og de ansatte har nogle grundlæggende rettigheder om retten til genmæle og til anonymitet," siger han.

De ansatte har i fælledgårdssagen fået erstatninger op til 20.000 kr. Beboerne op til 50.000 kroner. Og journalisterne er idømt dagbøder og har skullet betale en del af FOAs sagsomkostninger i sagen.





Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078