23948sdkhjf

KORA ansætter ny professor

Seniorforsker Jacob Ladenburg vil have særligt fokus på kvalitetsstudier inden for bl.a. ældrepleje og sundhedsvæsenet.
KORA har ansat Jacob Ladenburg som professor MSO i kvalitetsanalyser inden for offentlig service.

I sit professorat skal Jacob Ladenburg styrke KORAs udvikling på det område, der handler om at måle kvaliteten af den service, borgere modtager fra det offentlige.

Jacob Ladenburg vil især beskæftige sig med den kommunale og regionale service. For at kommuner og regioner kan levere høj kvalitet for pengene er det vigtigt så præcist som muligt at kunne afgøre, hvorvidt kvaliteten af en indsats eller serviceydelse er tilfredsstillende – og hvad der kan gøres bedre.

Men kvalitet kan ofte være svær at måle, og derfor er det en særlig ambition for KORA at udvikle kvalitetsmål. Og det bliver professor Jacob Ladenburgs særlige opgave at sikre dette.

"Jacob Ladenburg er ekspert på dette område. Med ansættelsen af ham som professor styrker vi netop værdisætningen af kvalitet," siger Hans Hummelgaard, analyse- og forskningschef og konstitueret direktør i KORA.

Tryghed og varme hænder

Jacob Ladenburg vil have særligt fokus på kvalitetsstudier inden for daginstitutioner, skoler, ældrepleje, sundhedsvæsenet og de mange andre områder, hvor borgere modtager ydelser fra det offentlige.

Det kan for eksempel være at undersøge effekten af flere varme hænder i ældreplejen, betydningen af personalets sammensætning i daginstitutioner eller trygheden i sundhedsvæsenet.

Målet er at belyse, hvilken kvalitet borgerne forbinder med ændringer i offentlige serviceydelser, og hvordan ydelserne sammensættes bedst muligt.

"Det er ikke nok at se på omkostningerne, hvis man skal give et svar på, hvordan man får mest kvalitet for pengene i den offentlige sektor. Måling af kvalitet er et vigtigt element i det regnestykke," siger Hans Hummelgaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094