23948sdkhjf

Abdi og Mohamed kom Lissi til undsætning

Da plejecenterbeboeren Lissi Sørensen var taget i banken i Aarhus Midtby og ikke kunne finde hjem igen, trådte de to venner til.
Det var varmt, da plejecenterbeboeren Lissi Sørensen var taget i banken i Aarhus Midtby. Og gode råd var ekstremt dyre, da den ældre kvinde ikke kunne finde den vogn, der skulle bringe hende tilbage til plejehjemmet i Risskov som aftalt.

Tørstig og også lidt forvirret fik hun spurgt et par ventende biler på Rådhuspladsen, om de var bestilt til at køre hende hjem. Men hjælpen lod vente på sig, indtil to unge mænd opdagede, at den ældre, gangbesværede kvinde faktisk ikke selv var i stand til at finde hjem igen.

Vennerne Abdirizak Farah og Mohamed Mohamud Mohamed tog affære.

”Mens jeg står og venter inde i banken, har Abdi mødt Lissi, som næsten er ved at besvime i varmen, og som har brug for hjælp, fordi hun har ventet længe på sin handicapkørsel,” fortæller Mohamed Mohamud Mohamed.

”Hun havde siddet længe i varmen og så meget ked ud af det. Og da jeg først skulle møde på arbejde en time senere, besluttede vi os for at smide rollatoren i bagagerummet og køre hende hjem,” forklarer han.

Episoden blev hurtigt et af de helt store samtaleemner på plejeboligerne på Hedevej 50 i Risskov, hvor et billede af Lissi sammen med Abdi og Mohamed allerede er blevet hængt op i både Lissis bolig og i plejehjemmets opholdsstue.

”Der var ingen andre, der tilbød mig hjælp, men de to gav mig noget at drikke, og vi fik os en god snak på vejen hjem. Jeg syntes jo, at det var vældig fornemt, men de sagde bare, at det er sådan, man behandler ældre dér, hvor de kommer fra. De ville heller ikke have noget for at køre mig hjem, men jeg havde noget chokolade liggende i min lejlighed, som jeg fik overtalt dem til at tage med sig,” smiler Lissi Sørensen.

På plejehjemmet er leder Ann Toustrup Eriksen glad for den lykkelige udgang, og hun har masser af ros til Abdi og Mohamed.
”Jeg er simpelthen bare så glad for, at der findes sådan nogen mennesker, der er så omsorgsfulde. Det er helt fantastisk, at de har kørt hende herud, og det var dejligt at se, hvor glade de selv var. De kunne godt mærke, at de havde gjort en god gerning, og Lissi var jo bare ovenud lykkelig,” fortæller Ann Toustrup Eriksen.

Mohamed Mohamud Mohamed er overrasket over, at andre ikke tilbød at hjælpe Lissi, før de selv fik muligheden.
”Det er som om, vi alle sammen har travlt med vores egen lille verden og glemmer at stoppe op en gang imellem og hjælpe, hvor vi kan. Det behøver ikke at tage meget af ens egen tid, men det kan betyde utroligt meget for dem, man hjælper,” fortæller han til aarhus.dk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088