23948sdkhjf

Dansk Sygeplejeråd: Ministeren skal huske fagligheden

Formanden for landets sygeplejersker håber på, at regeringen får styr på det hul, der blandt andet er ved regionernes tal på overbelægning.
Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) har netop fremlagt ny organisering af Sundheds- og Ældreministeriets koncern. Blandt andet får vi en ny sundhedsstyrelse, en styrelse for sundhedsdata og en styrelse for patientsikkerhed.

Det får Dansk Sygeplejeråd til at opfordre ministeren til ikke at glemme fagligheden i den forbindelse.

”Nu har regeringen muligheden for at sikre, at vi langt om længe får en sundhedsfaglig styrkelse af Sundhedsstyrelsen med faglig ekspertise på det strategiske niveau inden for de store fagligheder, som netop kan sikre udvikling af blandt andet sygeplejerskeuddannelsen til gavn for både patienter og personale, siger formand Grethe Christensen.

Formanden for landets sygeplejersker håber på, at regeringen får styr på det hul, der blandt andet er ved regionernes tal på overbelægning.

”Der er alt for få offentligt tilgængelige data om udviklingen i belægning på f.eks. de medicinske afdelinger. De data, der findes, er ofte flere år gamle. Konsekvensen er, at det er vanskeligt at reagere hurtigt, når problemerne opstår. Den type monitorering er et vigtigt element, hvis regeringen skal leve op til sit valgløfte om at reducere overbelægning,” understreger Grete Christensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297