23948sdkhjf

Nu hopper Ringkøbing-Skjern med på cykel-bølgen

Cykling uden alder: Ældre i Vestjylland skal også ud i rickshaw
Ældre i Skjern får nu mulighed for at få en cykeltur rundt i byen. Enghaven og Seniorcentret har nemlig fået en rickshaw.

Ringkøbing-Skjern Kommune er hoppet med på Cykling Uden Alder og indvier rickshawen på tirsdag. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Christiania-cyklen er med motor og har plads til to passagerer i ladet. Cyklen vil være på Ældrecentret Enghaven torsdag til søndag, mens den resten af ugen er i Skjern Seniorcenter.

"Meningen er, at frivillige kan tage en eller to ældre med ud på en cykeltur i byen. Og der er motor på cyklen, så det er slet ikke så tungt," siger Morten Lassen, udviklingskonsulent i Sundhed og Omsorg, Ringkøbing-Skjern Kommune.

Læs også: Erindringsdans, vind i håret og besøgshunde

Social- og Sundhedsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune har bevilget pengene til cyklen. Hvis den bliver en succes, og flere plejehjem også ønsker en cykel, vil man finde pengene ved at søge gennem fonde.

"Ud over at vi håber, cyklen kommer til at give de ældre ture med vind i håret, vil vi også gerne give de frivillige en god oplevelse; de får måske nyt sammenhold og lidt motion," siger Morten Lassen.

Læs også: Livskvalitet om bord på en rickshaw

Ideen til det nye transportmiddel stammer fra det københavnske koncept Cykling uden alder. Her er missionen, at ældre også har ret til vind i håret. Konceptet har på kort tid bredt sig til en række kommuner over hele landet, og nu er Ringkøbing-Skjern Kommune altså også med på cykelvognen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094