23948sdkhjf

I Gladsaxe kan man låne en robotstøvsuger på biblioteket

Tilbuddet er resultatet af et samarbejde mellem Gladsaxes Enhed for Velfærdsteknologi, der leverer robotterne, og Gladsaxe Bibliotekerne, som udlåner dem.

Hvem siger, at man kun skal kunne låne bøger på biblioteket? Gladsaxe Bibliotekernes forsøg med at udlåne robotstøvsugere har været så stor en succes, at det nu bliver et fast tilbud til Gladsaxe Kommunes borgere.



Tidligere på året kunne Gladsaxes seniorer på forsøgsbasis låne en robotstøvsuger med hjem fra biblioteket og teste, om den lille hjælper er noget for dem. Støvsugerne endte med at være i konstant brug ude i hjemmene, og derfor er forsøget nu gjort til en permanent ordning, denne gang for alle borgere i Gladsaxe.



En stor aflastning

Anne Skjoldan, souschef i Gladsaxe Kommunes Trænings- og Plejeafdeling, fremhæver, at en robotstøvsuger kan være en stor aflastning i hverdagen.



- Vi vil gerne give kommunens borgere mulighed for at afprøve en robotstøvsuger, inden de eventuelt selv går ud og investerer i dette hjælpemiddel. På den måde kan borgeren måske bedre klare den daglige rengøring uden at være afhængig af hjælp udefra – det giver alt andet lige en større frihed, fortæller Anne Skjoldan.



Hos Gladsaxe Bibliotekerne hilser bibliotekschef Jakob Lærkes også ordningen velkommen.



- Bibliotekerne er et oplagt sted at bruge til at distribuere robotterne. Tilbuddet lægger sig desuden godt i tråd med de mange andre tilbud, vi har til kommunens seniorer, for eksempel gratis it-kurser, læseklubber og GladsaxeBladet indtalt på cd, udtaler han.



Robotstøvsuger med mulighed for forlængelse

Tilbuddet er resultatet af et samarbejde mellem Gladsaxes Enhed for Velfærdsteknologi, der leverer robotterne, og Gladsaxe Bibliotekerne, som udlåner dem.

Der er tale om et begrænset antal robotter, som er forbeholdt Gladsaxe Kommunes borgere. Lånetiden er syv dage med mulighed for forlængelse, medmindre andre venter i kø.



Robotstøvsugeren kan bestilles til afhentning i alle Gladsaxe Bibliotekernes filialer. Som låner skal man være opmærksom på, at robotten skal lades op, før den kan tages i brug.



Læs mere om robotstøvsugerne på www.gladsaxe.dk/bibliotek


Kontaktinformation:

Anne Skjoldan, souschef, Gladsaxe Kommunes Trænings- og Plejeafdeling, telefon 39 57 55 26, sofasp@gladsaxe.dk



Jakob Lærkes, bibliotekschef, Gladsaxe Bibliotekerne, telefon 39 57 63 01, jakobl@gladsaxe.dk



Mette Bruus Hansen, kommunikationskonsulent, Gladsaxe Hovedbibliotek, telefon 39 57 63 21, mebrha@gladsaxe.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11