23948sdkhjf

Landets første demensvenlige kommuner

Seks kommuner går sammen om at skabe demensvenlige byer og kommuner.
Aalborg, Aarhus, Hillerød, Næstved, Stevns og Varde Kommune tager nu det første spadestik til at skabe landets første demensvenlige kommuner.

Det sker på initiativ af Demensalliancen, der består af FOA, Ældre Sagen, PenSam, Alzheimerforeningen, Dansk Sygeplejeråd og Bindslev Next Step. Alliancen har samlet de seks kommuner i Demensrummet – et 5 måneders demensudviklingsforum.

Målet er at skabe de første demensvenlige kommuner i Danmark, der vil være demonstrationsområder for resten af landets kommuner og være med til at gøre Danmark til et foregangsland på demensområdet.

Den røde tråd

"Vi drømmer om at skabe den røde tråd i ét kontinuerligt forløb. Vi vil gerne sikre at kommunens borgere og deres pårørende føler sig hjulpet, med denne svære diagnose, lige der hvor de er i livet," siger Tatjana Frimurer, der er leder af et demens plejecenter i Stevns Kommune.

I Varde Kommune har man en ambition om, at skabe de bedst mulige rammer og vilkår for borgere med demens og disses pårørende. Ud fra tankegangen om "Længst muligt i eget liv - også med Demens!", arbejder Varde Kommune målrettet mod, at understøtte borgerens hverdagsliv og opretholdelse af aktiviteter.

"Ved at gøre en indsats for tidlig opsporing og udredning, forsøger vi at bidrage til, at personer med demens kan varetage egen omsorg og - funktionsevne længst muligt i forløbet, for at sikre det mest værdige og meningsfyldte liv," siger Ældre- og handicapchef, Thorkild Sloth Pedersen

I Demensrummet arbejdes sammen mod seks ambitioner for en demensvenlig kommune.
1. Bedre sygdomsforløb for personer med demens
2. Bedre støtte til pårørende
3. Kompetenceløft til personalet
4. Tilgængeligt og inkluderende lokalsamfund
5. Flere demensindrettede bolig
6. Understøt forskning og videndeling
I forløbet modtager kommunerne sparring fra en lang række organisationer og fageksperter, erhvervsledere, fonde og offentlige sparringpartnere til udvikling af eksisterende og nye aktiviteter inden for disse temaer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109