23948sdkhjf

Kommune til studerende: Tænk innovativt!

Studerende fra Via University Aarhus fik et kærligt spark bagi fra Center for Frihedsteknologi, Aarhus Kommune.
Viden, nytænkning, tværfaglighed, vækst og innovation er vigtige komponenter, når ny velfærdsteknologi skal udvikles og produceres.

Men det er ikke altid, at hjælpemidler til velfærdssektoren står øverst på idélisten, når studerende på landets universiteter brainstormer på innovative muligheder.

Center for FrihedsTeknologi i Aarhus slog derfor til, da de af professor Thomas Østergaard blev inviteret til at holde oplæg for et hold studerende på Via University Aarhus.

"Vi ønsker at fremme tværfaglige samarbejder indenfor sundheds- og plejesektoren til glæde for borgere og personale. Derfor greb vi bolden og besøgte de studerende, som vi fortalte om CareWare og de aktiviteter, der hører under begrebet," fortæller Gitte Christiansen fra Center for Frihedsteknologi i Aarhus.

Oplægget blev holdt i onsdags på et tværfaglig forløb på universitetet. Gitte Christiansen og Christian Døsing Sørensen fra Center for Frihedsteknologi fortalte om de forskellige hjælpemidler under begrebet velfærdsteknologi, bl.a. sociale robotter, og om at velfærdsteknologi også er at sikre, at de eksisterende hjælpemidler og teknologiske løsninger bliver anvendt og indstillet korrekt og at man re-designer, costumizer et eksisterende produkt.

"Folk fra forskellige studieretninger og baggrunde tænker forskelligt og går til opgaverne forskelligt. Hvis man sætter disse kompetencer sammen i tværfaglige sammenhænge, og udnytter at man tænker forskelligt, vil det kunne medføre helt andre slutresultater på produkt og velfærds- løsnings området," siger Gitte Christiansen.

Center for Frihedsteknologi har i forvejen samarbejde med bl.a. sundhedsteknologi-ingeniører og vil derfor søge at fremme tværfagligheden med at få design thinking ind over med henblik på et øget fokus på design, funktionalitet, bæredygtighed, miljø og samarbejde på tværs af viden og uddannelse.

Care Ware og HMI
De studerende på Via University Aarhus hørte bl.a. om konferencen CareWare og HMI-basen i oplægget fra Center for Frihedsteknologi.
De hørte om mulighederneoe for at komme med i betragtning på CareWare innovation, præsentationsdage og lign. og hvor man ellers kan profilere sig, når man har et produkt eller en ide der skal prøves af overfor målgrupperne.
"Det er vigtigt at afsøge området i forvejen - eksempelvis via Hjælpemiddelbasen - så man får en fornemmelse af, om ideen rent faktisk er ny og hvilke relaterede virksomheder, der kunne være interessante, hvis man senere skal afsætte produktet eller indgå et samarbejde," siger Gitte Christiansen.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093