23948sdkhjf

Kippende toiletsæde fik førsteplads

Kippende toiletsæde kåret som fremtidens mest lovende velfærdsteknologi på nKNOWation i Aalborg, hvor bl.a. smede og SOSU-studerende dystede i konkurrencen.
Det blev et fremsynet, kippende toiletsæde, der løb af med sejren i SOSU Nord og Tech College Aalborgs innovationskonkurrence, nKNOWatio, hvor 200 studerende dystede om at tænke fremtidens velfærdsteknologi frem.

Årets vinderidé - "Toilift”, et toiletsæde, som kipper den modsatte vej og opereres med håndsving - mindsker risikoen for mekaniske fejl.
Toiletbrættet skal hjælpe kørestolsbrugere og dårligt gående både på plejehjem og i eget hjem med toiletbesøg, da kommunerne i dag bruger enorme ressourcer på, at personale skal give et lille skub i lænden, så borgeren kan komme op fra toilettet. Samtidig kan brættet forhindre skader, der opstår, når brugeren nærmest ”falder” ned på toilettet.

"Det har været både sjovt og fagligt lærerigt at være med," siger Dorte Dahl Pedersen fra vindergruppen. "Vi har haft en rigtig god gruppe, og vi er flere, der gerne vil arbejde videre med idéen."

Tredje gang
Det er tredje gang, der afholdes nKNOWation i Aalborg i samarbejde mellem de to erhvervsuddannelsesinstitutioner, hvor smede, SOSU'er og teknikere i samarbejde får idéer til ny velfærdsteknologi.

Racerkører Jason Watt, rådmand Thomas Krarup fra Aalborg Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning og Lasse Thomsen fra L.T. Automation holdt bl.a. oplæg for de 200 studerende.

Andenpladsen gik til Soleution, en skosål, som skal kunne påvise fremmedlegemer i skoen og på den måde forebygge fodsår hos diabetikere.

Tredjepladsen var en ble med indikator, der kan påvise en urinvejsinfektion på et tidligt stadie. Bleen skal også kunne opsamle en urinprøve til lægen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114