23948sdkhjf

Udlandserfaringer hjælper sygehus

Fleksibilitet og vedholdende processtyring fra bygherrerådgiver giver Slagelse psykiatrisygehus en utraditionel løsning
Når de første patienter om kort tid ankommer til det nybyggede og topmoderne psykiatrisygehus i Slagelse, kan de restituere og modtage behandling i nye senge, der lever op til lovmæssige krav om patient- og personalesikkerhed.

Udført i naturmaterialer og rolige farver er sengene også visuelt forenelige med nye visioner for en seng i psykiatrien.

Derimod er tilblivelsen af sengene utraditionel, og resultat af Region Sjællands ønske om en effektiv proces, en lav produktpris og bygherrerådgiver Kuben Managements styring af processen.

Nytænkende udbud

Henrik Bendix Olsen, projektchef fra Region Sjælland, fortæller, at regionen forud for aftalen allerede var indgået i samarbejde med Region Syd om en fælles seng for alle regioner:

”Det blev dog afgørende, at der ikke var garanti for at dette fælles udviklingsprojekt kunne stå færdigt til indvielsen af Psykiatrisygehuset i Slagelse i august 2015. Region Sjælland valgte derfor at gå solo og lod de fælles indledende undersøgelser danne basis for udviklingen af regionens egen seng”, siger Henrik Bendix Olsen.

Springe trin over

Kuben Management, der fungerer som bygherrerådgiver på hele Psykiatrisygehus Slagelse, fremlagde et forslag, der overbeviste regionen om, at både budget og tidplan ville holde: Fremfor at starte fra bunden kunne leverandørerne tage udgangspunkt i de fælles, indledende undersøgelser og en eksisterende basisseng.

Charlotte Degn, chefrådgiver fra Kuben Management, siger:

”Vi vidste, at flere leverandører på det udenlandske marked havde gode erfaringer med plejesenge, og ved at bruge en allerede godkendt basisseng kunne vi springe flere udviklingstrin over og gå direkte til processen med at tilpasse sengen til de danske krav.”

For Tom Johansen, kvalitetschef ved psykiatrien i Region Sjælland, var tilliden afgørende:

”Kuben Management forstod, at vi havde brug for en særlig løsning, fordi prisen skulle være lav, og sengene både skulle være hurtigt færdige og kunne understøtte sygehusets miljøterapi gennem forudsigelighed og tryghed.”

kargaard
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109