23948sdkhjf

Spisevenner spreder glæde og hygge omkring måltidet

- og Madservice Kronjylland vil gerne kunne sammensætte endnu flere match mellem frivillige og ældre, der ønsker selskab i forbindelse med et måltid.
I Randers Kommune spreder frivillige spisevenner glæde og hygge omkring måltidet. Madservice Kronjylland matcher spisevennerne med de ældre, der ønsker sig selskab omkring et måltid en gang om ugen, og kvitterer desuden med et gratis måltid til spisevennen.

Lige nu er der cirka tyve match af frivillige spisevenner og ældre borgere i Randers Kommune, og ordningen fungerer rigtig godt, fortæller leder af Madservice Kronjylland, Marianne Sloth.

"Når vi får lavet et rigtigt match mellem en frivillig og en ældre borger, så er resultatet hyggelige stunder, mere appetit og større livsglæde for den ældre,” fsiger hun.

Ordningen også har skabt venskaber mellem nogle af de frivillige spisevenner og den ældre, de besøger, fortæller hun.

”Det vigtigste er, at den frivillige er med til at skabe en god stemning omkring et måltid en gang om ugen og også hjælper med at dække bord, rette an og vaske op,” fortæller Marianne Sloth.

Madservice Kronjylland vil gerne kunne sammensætte endnu flere match mellem frivillige og ældre, der ønsker selskab i forbindelse med et måltid.

”Der er stadig en stor del af vores kunder, der ofte spiser alene. Det kan resultere i, at den ældre spiser mindre, og at der ikke er glæde ved måltidet,” siger Marianne Sloth.

Der er informationsmøde om ordningen d. 28. oktober på VIA University College.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079