23948sdkhjf

Øko-dage på lokalcentre i Aarhus

Fem caféer fejrer bronzemærke i økologi
Gule ærter med hjemmesyltede rødbeder, gullaschsuppe, gryderet, tapas, kaffe og kage, boller og hjemmelavet marmelade – alt sammen lavet af gode, økologiske råvarer. Sådan markerer caféerne på fem lokalcentre i det nordlige Aarhus Kommune, at de er blevet økologi-certificeret.

Caféerne på Rosenbakken i Skødstrup, Sønderskovhus i Lystrup, Bjørnshøj i Trige og på lokalcentrene i Hjortshøj og Skæring er med i ’Økoløft Aarhus’, der skal hjælpe med at føre en byrådsbeslutning fra februar 2013 ud i livet om, at minimum 60 procent af de madvarer, der bruges i de små 300 køkkener på kommunens institutioner, er økologiske inden 2020.

De fem caféer har alle sammen fået ’bronzemærket’, hvilket betyder, at mellem 30 og 60 procent af madvarerne er økologiske. Sølvmærket får man, når 60 til 90 procent er økologisk, og 90 til 100 procent udløser guldmærket.

”Vi er foreløbig godt tilfredse med at have fået bronze,” siger Helle Klopp Hansen, leder af caféerne i Aarhus Nord. ”I gennemsnit ligger de fem køkkener på omkring 50 procent lige nu, og vi har stadigvæk fem år til at nå målsætningen på de 60 procent, så vi er ret stolte over, at vi allerede er nået så langt.”

I den sidste uge af oktober, hvor de fem caféer markerer øko-certifikatet med forskellige arrangementer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095