23948sdkhjf

Universitetshospital får ekstra kirkeligt rum

Regionsrådet i Region Syddanmark har sagt ja til en donation på cirka 6,8 mio. kroner fra tre stifter til kirkerum på det nye universitetshospital i Odense
Et stort flertal i regionsrådet i Region Syddanmark har accepteret et gavebrev fra Fyens, Ribe og Haderslev stifter på knap 6,8 mio. kroner, som forpligter de tre stifter til at betale for etableringen af et kirkeligt rum og diverse hjælpelokaler på i alt godt 100 kvm til det nye universitetshospital i Odense (Nyt OUH).

Det kirkelige rum vil supplere allerede planlagte multireligiøse rum, der blandt andet omfatter et refleksionsrum, et kapel og et ceremonirum, som samlet har et areal på mere end 150 kvm.

Regionsrådet besluttede nemlig allerede i maj 2014, at når der bygges nye sygehuse i Region Syddanmark, skal de etableres med religiøse rum, der kan benyttes af alle trosretninger.

”Vores ja tak til stifternes tilbud sikrer, at patienter, pårørende og andre, der færdes på det nye sygehus, får flere muligheder for at finde rum til ro og refleksion og til at praktiserede deres religion”, siger formanden for regionens sundhedsudvalg, Poul-Erik Svendsen (S) i en pressemeddelelse, hvor det fremhæves, at donationen ikke tager penge fra de 6,3 mia. kroner, som kvalitetsfonden har bevilliget til Nyt OUH, og at kirkerummet heller ikke trækker fra den kvm-ramme, som er sat for universitetshospitalet.

Indarbejdes i projektforslag

Kirkerummet bliver placeret i hospitalets vidensakse, der er det centrale offentlige strøg.

Tanken er, at kirkerummet skal opleves som adskilt fra hospitalet, men stadig bære præg af hospitalets overordnede design.

”Folkekirken skal være der, hvor der er brug for den, og det er der på et hospital. På sygehuset bliver der bedt rigtig mange bønner. Derfor er jeg glad for, at regionsrådet har taget imod de tre syddanske stifters tilbud om donation af et kirkerum til Nyt OUH”, siger Fyens biskop Tine Lindhardt og fortsætter:

”Mange vil gerne i kirke og vil gerne kunne tale med en præst om tro, fortvivlelse, håb. Det gælder både den, der er syg, og de pårørende. Kirkerummet på Nyt OUH bliver et sted, hvor man kan forlade hospitalsverdenen for en stund og tale med sygehuspræsten, bede en bøn, synge en salme eller gå til gudstjeneste”.

Der udarbejdes nu et dispositionsforslag for kirkerummet, der efterfølgende indarbejdes i projektforslaget for Nyt OUH.

Projektforslaget ventes færdig medio 2016. Derefter skal der laves hovedprojekt, inden arbejder udbydes, oplyser Peter Fosgrau, direktør for Nyt OUH til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Byggeriet påbegyndes i 2016/2017, og efter planen tages det nye sygehus i brug i 2022.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082