23948sdkhjf

Milliondonation gør familiehus til hospital muligt

En donation fra TrygFonden på 25,5 mio. kroner er netop blevet øremærket et nyt hus til familier, der har et barn indlagt på Regionshospitalet Hammel Neurocenter
På baggrund af gode erfaringer med TrygFondens Familiehus ved Aarhus Universitetshospital i Skejby donerer TrygFonden nu 25,5 mio. kroner til et familiehus ved Regionshospitalet Hammel Neurocenter.

Her er man specialister i intensiv behandling og rehabilitering af mennesker, som har fået en akut hjerneskade ved enten sygdom eller ulykke.

Neurocentret behandler patienter fra hele Jylland og Fyn, og målet med det nye familiehus er at give indlagte børn og deres familier inspirerende, hjemlige og sundhedsfremmende rammer under indlæggelsen.

”Vi er utrolig glade for, at TrygFonden har valgt at støtte vores projekt. Det betyder rigtig meget, at vi kan tilbyde optimale forhold for familier i krise under en langstrakt indlæggelse med genoptræning som følge af en hjerneskade. Med det nye familiehus vil vi kunne give familierne en oase fra det kliniske hospitalsmiljø, så de får et sted, der understøtter familielivet på bedst mulig vis under indlæggelsen”, siger lægefaglig direktør, Christian Møller-Nielsen fra Hospitalsenhed Midt, som Regionshospitalet Hammel Neurocenter er en del af, i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at regionsrådet i Region Midtjylland har godkendt planen og bevilliget en mio. kroner til blandt andet forberedelse af byggeriet.

Hus med plads til leg

Det nye familiehus forventes placeret tæt på Regionshospitalet Hammel Neurocenter, hvor neurocentret i dag har en ældre villa med værelser til undervisere, som er i dårlig stand og derfor bliver revet ned.

Huset får navnet TrygFondens Familiehus Hammel, og det er forventningen, at byggeriet går i gang i 2016, og at det står færdigt i 2018.

Huset bliver 600 kvm stort og kommer til at indeholde 10 dobbeltværelser af cirka 16 kvm, 10 badeværelse, to køkkener, tre-fire forskellige opholdsstuer og legerum, et udendørs ”stillerum” og en udendørs legeplads.

”Man står som familie i en yderst sårbar situation, når ens barn bliver alvorligt skadet. Det skal ikke være en ekstra belastning, at man bor langt væk fra Hammel. Vi håber, at huset kan samle familien og give ro og tryghed til at komme igennem behandlingsforløbet på den bedst mulige måde”, siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden.

jsk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078