23948sdkhjf

OPP-model giver hurtigere hospitalsbyggeri i Vejle

Valget af OPP-modellen betyder, at det nye psykiatriske hospital står klar tre år tidligere, end hvis regionen selv skulle have bygget.
Det nye psykiatriske hospital i Vejle tager for alvor form, og fredag var der rejsegilde på det 17.000 kvadratmeter store byggeri.

Sygehuset skal senest stå færdigt i februar 2017, og det er tre år tidligere, end hvis Region Syddanmark havde valgt at bygge på traditionel vis:

- Vi er bestyrket i troen på, at OPP-modellen er en god og rigtig beslutning. Det er et professionelt og kompetent team, vi har med at gøre. Projektet betyder, de nye fysiske rammer står færdige tre år tidligere, end hvis vi selv skulle have bygget afdelingen. Rammerne vil give et markant løft af behandlingen – noget, der i sidste ende kommer medarbejdere, patienter og deres pårørende til gode, sagde regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), ved fredagens rejsegilde.

Konsortiet bag byggeriet er PensionDanmark, PKA, Sampension, MT Højgaard og Deas, som i 2012 indgik en samarbejdsaftale om at bygge, vedligeholde og finansiere danske OPP-projekter over de kommende år for op mod 5 milliarder kroner. Vejles nye psykiatriske hospital er parternes første projekt sammen og omfatter en samlet investering på 430 millioner kroner.

Projektet er tegnet af Arkitema med Moe som rådgivende ingeniør og får et areal på 17.000 kvadratmeter, fordelt på to etager. Hospitalet bygges sammen med det eksisterende Vejle Sygehus og kommer til at rumme psykiatrisk afdeling, psykiatrisk akutmodtagelse, døgnpladser samt børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium.
Læs mere om: OPP
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078