23948sdkhjf

Nyt initiativ skal hjælpe med psykisk arbejdsmiljø

Det psykiske arbejdsmiljø kan lide et knæk, f.eks. i perioder med store forandringsprocesser. Sparkweb.dk skal hjælpe og lige skal udrejsende konsulenter.
Arbejdsmiljøet i kommunerne er i fokus, og i denne uge gik et nyt web site i luften: sparkweb.dk som er sitet for SPARK - 'Samarbejde om Psykisk ARbejdsmiljø i Kommunerne'.

Sitet er ment som hjælp på sidelinjen, når der er udfordringer med det psykiske miljø på arbejdspladsen eller når forandringer kan betyde et potentielt pres på selvsamme.

Derudover skal man ansætte ”neutrale” medarbejdere, der som repræsentanter for begge parter kan tage ud på arbejdspladserne og støtte, hvis der er udfordringer.

”Det er en hjælpende hånd til de kommunale arbejdspladser og en god måde at sætte fokus på og styrke arbejdsmiljøet. Det oplever mange sygeplejersker, at der et stort behov for. Skal borgerne have pleje og behandling af høj kvalitet, kræver det et godt psykisk arbejdsmiljø," siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd til dsr.dk, og tilføjer:

”Og det unikke ved dette projekt er, at det er arbejdsgiveren og medarbejderne, der i fællesskab beder om hjælp til at sikre det, og at hjælpen er neutral.”

Arbejdet med at stable holdet af udrejsende konsulenter på benene er i gang, men de vil dog først være på gaden til foråret.
Læs mere her.

Konference

Som startskud til det nye samarbejde mellem KL og Forhandlingsfællesskabet bliver der 11. april 2016 holdt en konference, der er målrettet tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter, MED-medlemmer og ansatte i kommuners HR/arbejdsmiljø-afdelinger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125