23948sdkhjf

Læge har udgivet bog om funktionelle lidelser

'Funktionelle Lidelser – viden, samtaler og sygehistorier' er den første populærvidenskabelige bog om den store sygdomsgruppe.
Omkring 300.000 danskere rammes på et tidspunkt af en funktionel lidelse. Funktionelle Lidelser er med andre ord lige så hyppige som f.eks. diabetes og depression. Alligevel er der en generel manglende viden om denne sygdom, både blandt fagfolk, behandlere og i befolkningen generelt.

Den nye bog 'Funktionelle Lidelser – viden, samtaler og sygehistorier' er båret af interviews med patienter og forskellige fagfolk, som giver et omfattende indblik i, hvordan de oplever og opfatter funktionelle lidelser.

Desuden er der teoretiske afsnit med baggrundsinformation og et afsnit med konkrete redskaber, som kan bruges af mennesker, som ønsker at arbejde med de funktionelle lidelser. Der er med andre ord også en del at hente for sundhedsprofessionelle.

De senere års forskning har kastet nyt lys over det komplekse felt. Man ved nu meget mere om, hvad der sker med de mennesker, som udvikler en funktionel lidelse. Og desuden har forskningen vist, at selvom man kan blive meget syg af en funktionel lidelse, kan det også lade sig gøre at få det bedre, og nogen kan blive helbredt, hvis de lærer at håndtere sygdommen korrekt og får den rigtige behandling.

Bogen
'Funktionelle Lidelser – viden, samtaler og sygehistorier' er skrevet af Lene H. S. Toscano, som er speciallæge i almen medicin og ansat som overlæge på Aarhus Universitetshospital. Hun er desuden uddannet journalist og har gennem en årrække arbejdet med patienter med svære og langvarige funktionelle lidelser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126