23948sdkhjf

Silkeborg Kommune bygger bosted til 60 mio. kroner

Det nye byggeri skal huse udviklingshæmmede og hjerneskadede med behov for støtte
Silkeborg Kommune vil opføre nye tidssvarende boliger til 36 unge og voksne udviklingshæmmende og senhjerneskadede på en grund, som tidligere har huset Nordre Skole i Silkeborg.

Skolen skal rives ned og gøre plads til et kulturhus og private boliger. Men derudover vil Silkeborg Kommune opføre det nye bosted til omkring 60 mio. kroner, der forventes udbudt til efteråret og skal stå klar i slutningen af 2018.

Ifølge en pressemeddelelse har kommunen bedt Teknologisk Institut om hjælp til forarbejdet med byggeriet, der involverer interviews og workshops med deltagelse af foreninger, virksomheder, lokalråd og andre lokale aktører. Målet er at finde fælles visioner for bostedet, som kan indarbejdes i byggeplanen.

”Vi har en fantastisk grund at bygge på tæt på byen og chancen for at skabe et tilbud, som er en del af et lokalsamfund, hvor der også bliver bygget medborgerhus. Det bliver en stor forbedring for mennesker, som i dag bor spredt, og vi vil i forarbejdet inddrage en meget bred gruppe for sammen at skabe den helt rigtige løsning. Det kan jo ikke gøres om, og derfor vælger vi en proces, som vi ikke har prøvet før”, siger formand for Ældre- og Handicapudvalget Hans-Jørgen Hørning (V) i en pressemeddelelse.

Behov for støtte

De kommende beboere er udviklingshæmmede og senhjerneskadede med et stort behov for støtte. Målet er at indrette byggeriet sådan, at beboerne kan klare mest muligt selv, og kan være med i livet i området.

Bostedet indgår i en plan, der skal skaffe flere tidssvarende boliger til voksne handicappede i takt med, at antallet stiger, blandt andet fordi udviklingshæmmede lever længere. Der bliver også 24 boliger til ældre udviklingshæmmede i det nye plejecenter Marienlund, som står færdigt i Silkeborg i foråret 2017.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094