23948sdkhjf

20 millioner til mere værdig ældrepleje i Esbjerg

Ældrerådet, Ældre Sagen og ældre borgere i kommunen vil blive hørt og involveret, når midlerne skal anvendes.
Esbjerg Kommune får i 2016 godt 20 millioner kroner ekstra til at styrke arbejdet med en mere værdig ældrepleje. Det er et resultat af den netop vedtagne finanslov for 2016.

Partierne bag finanslovsaftalen for 2016 er enige om at styrke kommunernes arbejde med en mere værdig ældrepleje gennem indførelse af værdighedspolitikker i kommunerne og en markant tilførsel af midler til ældreområdet. Med finansloven for 2016 er der afsat 1 mia. kr. årligt fra 2016 og frem til at understøtte udbredelsen og implementeringen af en værdighedspolitik i kommunerne. Midlerne ligger ud over kommunernes budgetter for 2016.

"Med midlerne fra regeringens ældremilliard får vi i 2016 mulighed for at skabe nye initiativer eller udvide eksisterende initiativer til at sikre en værdig ældrepleje der, hvor der er størst behov. Og vi vil selvfølgelige inddrage både kommunens ældreråd, Ældre Sagen og kommunens ældre borgere generelt i, hvor og hvordan pengene kan gøre mest mulig gavn," siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Henning Ravn.

Kommunen vil arrangere og invitere til borgermøder om brug af midlerne til en værdig ældrepleje.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079