23948sdkhjf

Terapeuter går fri af fyringsrunde i Nordjylland

Mens sygeplejersker, sosu-assistenter og ernæringsassistenter i Region Norjylland mister deres job, går ergo- og fysioterapeuter helt fri af fyringsrunden.
Årsskiftet bød på en fyreseddel til 88 ansatte i Region Nordjylland. En konsekvens af de 200 mio. kr., regionen skal spare.
300 stillinger er nedlagt, 117 medarbejdere blev placeret i en omplaceringspulje, og det lykkedes ikke at finde jobs til 88 ansatte, heriblandt 25 sygeplejersker og 17 social- og sundhedsassistenter. Blandt de udpegede var også tre ernæringsassistenter.
Til gengæld har regionen ikke fyret hverken fysioterapeuter eller ergoterapueter. Man har dog nedlagt to ergoterapeutstillinger og fire fysioterapeutstillinger.

Region Nordjylland har som følge af Budget 2016 gennemgået en større sparerunde i administration, sygehuse og hospitaler. Regionen har i samme ombæring nedlagt 26,5 chefstillinger.

HR-chef Jacob Haldrup Jacobsen vurderer, at 88 afskedigelser ud af 300-350 nedlagte stillinger er udtryk for, at regionen er en meget stor arbejdsplads, hvor der ofte opstår muligheder i andre klinikker og afsnit, og at det derfor kan lykkes at fastholde kvalificerede medarbejdere, som ellers ville være blevet afskediget.

De medarbejdere, som afskediges, vil i opsigelsesperioden være berettiget til at komme til samtale på eventuelle ledige stillinger i regionen.

- Det er ikke den samme ret som i omplaceringsperioden, men dog trods alt en fordel i en situation med ofte mange ansøgere til en ledig stilling, siger Jacob Haldrup Jacobsen.

Se tal for fordeling af nedlagte stillinger og afskedigede medarbejdere i dette skema.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25