23948sdkhjf

Sosu'er møder flere ensomme ældre

Tre af fire social- og sundhedsmedarbejdere møder dagligt eller ugentligt ensomme ældre i hjemmeplejen og på plejehjem, viser ny FOA-undersøgelse.
Tre af fire social- og sundhedsmedarbejdere møder dagligt eller ugentligt ensomme ældre i hjemmeplejen og på plejehjem. Det viser en ny FOA-undersøgelse, der også fortæller, at 35 procent oplever, at der er flere ensomme i dag end for to år siden. Det skriver Fagbladet FOA.

Undersøgelsen viser, at mødet med ensomme borgere berører sosu-medarbejderne. De gør sig umage med at finde tid til en lille snak eller hjælpe på vej ud af ensomheden, selvom de reelt ikke har tid.

”Sosu-medarbejderne har en stor aktie i bekæmpelsen af ensomhed, fordi de observerer problemet og kan handle på det,” siger Karen Stæhr, formand for FOA's Social- og Sundhedssektor til Fagbladet FOA.

Bl.a. Morsø Kommune har valgt at oprette et team af tre fuldtidsansatte social- og sundhedsassistenter, der udelukkende har til opgave at modvirke ensomhed blandt borgere over 65 år. Teamet hedder MOA, og det står for Mobilt Omsorgs og Aktivitetsteam.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128