23948sdkhjf

Totalrådgivere kæmper om gigthospital

Fem teams er prækvalificeret i totalrådgiverudbud om flytning af gigthospital fra Gråsten til Sønderborg
I forbindelse med etableringen af akutsygehuset i Aabenraa bliver der frigjort arealer på Sygehus Sønderjylland i Sønderborg, hvor Gigtforeningen har besluttet at flytte Kong Christian X’s Gigthospital hen.

Det sker fra Gråsten, og der ledes nu efter en totalrådgiver, som skal findes blandt fem prækvalificerede rådgiverteams udvalgt blandt 19 anmodninger, oplyser vicedirektør i Gigtforeningen, Henrik Kjær Hansen, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han fortæller, at flytningen, der er blevet mulig via støtte fra A. P. Møller Fonden, Villum Fonden, Knud Højgaards Fond samt Augustinus Fonden, hænger sammen med, at faciliteterne i Gråsten trods en charmerende og smuk beliggenhed ikke lever op til det, der er behov for.

”En anden ting er, at Gigthospitalet i Gråsten ligger helt alene, og vi mener og forventer, at der vil være både faglige og kvalitetsmæssige synergier at hente ved at flytte ind, hvor der også er andet fagpersonale”, fortsætter han og understreger, at man fra Gigtforeningens side er ”meget tilfreds” med interessen for totalrådgiverudbuddet.

”Nu er der selvfølgelig en proces, hvor de prækvalificerede har tid til at komme med bud på, hvordan de vil løse den spændende opgave”, oplyser han.

Vinder findes i marts

En opgave, som dækker over både projektering og udbud af byggearbejder foruden fagtilsyn og projektopfølgning i forbindelse med ombygning og opgradering af et område på i alt cirka 5.900 kvm brutto, hvoraf i størrelsesordenen 400 kvm forventes udført som nybygning eller tilbygning.

I forbindelse med byggeriet skal der også etableres udearealer, og der skal være fokus på bæredygtighed, helende arkitektur og tilgængelighed, da Gigthospitalets målgruppe i høj grad rummer personer, der har nedsat gangfunktion og nedsat hånd- og armfunktion.

Buddene skal lande i løbet af foråret, hvorefter et nedsat bedømmelsesudvalg kommer på banen.

”I løbet af marts regner vi med at kunne træffe beslutning om, hvem der skal være vores totalrådgiver”, siger Henrik Kjær Hansen

Han oplyser, at der er nogle visionspapirer, der skal tages hensyn til i buddene, og at vinderen får resten af 2016 til at færdigprojektere, hvorefter man regner med at gå i gang i februar 2017 og ifølge prækvalifikationsmaterialet være færdig i primo 2018.

De prækvalificerede totalrådgivere
Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S i team med Østergaard Arkitekter, Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S, Ingeniørgruppen Varde A/S og ArkPlan
Cebra A/S i team med ISC Rådgivende Ingeniører A/S
Rubow Arkitekter A/S i team med Link Arkitektur, Hundsbæk og Henriksen A/S og Teknologisk Institut
AART architects A/S i team med Zeni arkitekter A/S, Alectia A/S og SLA A/S
Karlsson Arkitekter Aps i team med JKA arkitekter ApS, Moe Rådgivende Ingeiører A/S, Schønherr A/S og Cenergia Bartenbach Handiplan Plus

Du kan læse mere om udbuddet på www.licitationen.dk under licitationer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11