23948sdkhjf

Breaking: Olivia Danmark køber Focus People

Med sammenlægningen styrker Olivia Danmark sin position i markedet - med overtagelsen bringer man også mere faglært personale ind i virksomheden.
Olivia Danmark har købt vikarbureauet Focus People. Det siger parterne i en pressemeddelelse her til eftermiddag.

Det er dermed to af Danmarks største, private virksomheder inden for omsorg og hjælp til mennesker med handicap og andre udsatte grupper, der har besluttet sig for at forene deres kræfter.
Focus People lønner ca. 450 fastansatte og har derudover ca. 1.000 freelancere at trække på i vikarbureauet.
Olivia Danmark lønner ca. 900 medarbejdere.

Med købet positionerer Olivia Danmark sig på en endnu større del af det danske marked. Focus People, som har hovedsæde i Middelfart, er nemlig aktør inden for handicaphjælp (Borgerstyret Personlig Assistance) og sundhedsløsninger i Syddanmark samt i Midtjylland, mens Olivia Danmark har hovedsæde på Sjælland i Herlev.

Olivia Danmark styrker dermed også deres personalesammensætning med flere faglærte medarbejdere.
"Vi har hidtil ansat en del ufaglært arbejdskraft, hvilket er helt normalt for vores branche. Focus People derimod har længere erfaring med sosu-assistenter og sygeplejersker, og vi får dermed styrket vores faglighed," siger direktør for Olivia Danmark, Jan Wilken, til Magasinet Pleje.

Med mere faglært arbejdskraft følger også nye muligheder.
"Med den teknologi, der er til rådighed i dag, ligger der en mulighed for at vi kan yde mere assistance i overgangen fra hospital til hjem. Hospitalerne er udfordret på kapaciteten, mens vi har stor erfaring med at arbejde i borgernes hjem. Det er et samarbejde med det offentlige, vi gerne vil udvide," siger Jan Wilken.

Focus Peoples direktør, Brit Forsberg fortsætter som direktør for virksomheden og Focus People beholder sit navn og sin adresse.
”I vores koncern er vi lidt anderledes. Vi tror på, at det lokale kendskab skal bevares samtidig med, at vi bruger hinandens kompetencer på tværs af virksomheder. I den samlede koncern, er der nu mere end 40 selvstændige og unikke virksomheder, som har bevaret det lokale og nære fokus”, siger Jan Wilken.

Direktør Brit Forsberg siger:
"For os er det en fantastisk mulighed at komme med i Olivia-familien, fordi vi med et slag får adgang til kompetencer og finansiel styrke, som gør det muligt at fortsætte og styrke vores services, kvalitet og vækstplaner," siger Brit Forsberg.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25