23948sdkhjf

USA ser på velfærdsteknologi i Silkeborg

Den amerikanske delegation besøger i dag en forsøgsbolig i Silkeborg.
Chefer fra den amerikanske sundheds- og plejesektor besøger i dag en forsøgsbolig i en industrihal, hvor Silkeborg Kommune udvikler og afprøver velfærdsteknologi til fremtidens plejebolig.

I forsøgsboligen udvikler Silkeborg Kommune i samarbejde med private firmaer ny velfærdsteknologi til det nye, store plejecenter Marienlund.

”Vi har et rigtig godt samarbejde med en række firmaer om at udvikle og afprøve nye velfærdsteknologiske løsninger. Det giver nogle resultater, som både kommende beboere og medarbejdere på Marienlund får glæde af. Vi er selvfølgelig også stolte over, at andre har øje for det, vi har opnået”, siger borgmester Steen Vindum.

Silkeborg Kommune har blandt andet i et offentlig-privat partnerskab med virksomheden Pressalit A/S udviklet flytbare elementer til badeværelset, og efter besøget i testboligen drager delegationen videre til Pressalit i Ry.

Løsninger fra forsøgsboligen bliver brugt i de 120 boliger i plejecentret Marienlund. Der er rejsegilde på centret 11. februar, og det står færdigt i begyndelsen af 2017.

Med i den syv personer store delegation er chefer fra en række store firmaer, som leverer sundheds-, genoptrænings- og velfærdsteknologiske ydelser til den amerikanske sundheds-og plejesektor og en handelsrådgiver fra det danske generalkonsulat i New York.

Under den fem dage lange studietur får amerikanerne en introduktion til det danske sundhedssystem, og de besøger også Sundhedsministeriet, Fremtidens Plejehjem i Aalborg, Center for velfærdsteknologi, virksomheden Guldmann og Københavns Kommune.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125