23948sdkhjf

Cykling uden alder indtager rådhushallen

I Odense bliver et cykelinitiativ nu en del af den landsdækkende forening Cykling uden alder.
I eftermiddag inviteres odenseanere til nytårstaffel i rådhushallen for at hjælpe 'Cykling uden alder' på vej ind i en ny fase.

Initiativet 'Cykling uden alder'-initiativet opstod som et projekt i Mobilitetsplanen i By og Kulturforvaltningens regi. I dette projekt blev der indkøbt 15 Rickshaw cykler, som efterfølgende blev placeret på 15 forskellige plejecentre i byen til glæde for de ældste beboere, som ikke selv har muligheden for at cykle sig en tur. Helt i tråd med cykling uden alders vision: 'Alle skal have ret til vind i håret'.

Læs også: Flere ældre på plejehjem skal have vind i håret

I det første år har kommunen samarbejdet med Røde Kors for at få etableret projektet og skaffet frivillige, som kan og vil cykle. Det har bidraget til, at 70 frivillige allerede nu cykler rundt i Odenses gader og stræder med plejecenterbeboere i cykelvognen. Men i takt med, at projektperioden næsten er slut, slipper By og Kulturforvaltningen nu tøjlerne på Cykling uden alder-projektet og overgiver cyklerne til Ældre- og Handicapforvaltningen.

Læs også: Tour de Fredericia: Plejehjem hopper i sadlen

”Ambitionerne for cykling uden alder er store hos os i Ældre- og Handicapforvaltningen, og derfor er det nu besluttet, at vi skal være en del af den hastigt voksende og landsdækkende forening Cykling uden alder, der rummer yderligere 34 danske kommuner. Det er et samarbejde, der giver os muligheder for at drage nytte af foreningens og de andre kommuners viden og initiativer,” siger ældre- og handicaprådmand Brian Skov Nielsen og tilføjer.

”Cykling uden alder er i tråd med vores fokus på Odense som en god og attraktiv cykelby, derfor er jeg glad for, at initiativet for alvor har slået rod i Odense. Jeg er spændt på at se, hvor mange ældre, der med tiden kommer ud og får lidt vind i håret.”
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.346