23948sdkhjf

Rådmand: Det er ren pirateri

Forligspartier i Aarhus bryder måske loven, hvis de holder fast i udkast til forligsaftale, mener rådmand Jette Skive.
Regeringen, Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance har i Finansloven afsat én milliard til de ældre. Forudsætningen for at kommunerne kan modtage pengene er, at midlerne anvendes til øremærkede områder inden for ældreområdet.

I Aarhus står man til at modtage knap 44 millioner. Onsdag aften besluttede et flertal i Aarhus Byråd bestående af S, SF, R, V og K at båndlægge 26 millioner på ældreområdet, når Aarhus modtager de 44 millioner.

Det er skandaløst. Regeringen og forligspartierne har givet de ældre en crosset check, og den hæver borgmesteren nu og deler ud til andre formål. Det er ren pirateri, og borgmesteren står ved roret med klap for det ene øje.

Vi har talt med Sundheds- og ældreministeriet, der vurderer, at det er imod ånden i loven. Derfor vil jeg nu tage sagen videre på Christiansborg, og såfremt det skulle vise sig at være ulovligt, så skal borgmesteren og forligspartierne stå til ansvar. Skulle der være tale om et smuthul eller en gråzone, så vil jeg opfordre regeringen til at ændre loven omgående.

Kommunen skal desuden vedtage en værdighedspolitik, og en revisor skal påtegne det årlige regnskab for, hvad de 44 millioner kroner er brugt til. Desuden skal borgerne, ifølge sundheds- og ældreministeren, kunne se på kommunens hjemmeside, hvordan pengene bliver anvendt.

På forhånd må jeg så desværre fortælle borgerne, at 26 af de 44 millioner kroner bliver brugt på besparelser. Det kommer til at ske, hvis forligspartierne holder fast i det udkast, der ligger til forligstekst.

(Jette Skive har valgt at stå uden for den del af den aarhusianske forligsaftale.)
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109